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[와인시음] Sassetti Livio pertimali Brunello di Montalcino 1999 - 사세띠 리비오 페르티말리 브루넬로 디 몬탈치노 1999 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Sassetti Livio pertimali Brunello di Montalcino 1999 - 사세띠 리비오 페르티말리 브루넬로 디 몬탈치노 1999

소비치 2023. 2. 20. 16:44
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Sassetti Livio pertimali Brunello di Montalcino 1999

사세띠 리비오 페르티말리 브루넬로 디 몬탈치노 1999

[Specification]

지역 : Italy / Tuscany / Montalcino
품종 : 100% Sangiovese grosso
알콜 : 14%
양조 : 36 months in 33hl Slavonian oak barrels, 6 months bottle refinement.
내 점수 : 92 pts

[Tasting note]

오래 버텨줘서 고맙다...

색에서 부터 진한 벽돌-가넷색으로 익어 기대감을 보여준다. 코에서는 마르고 익혀낸 검붉은 과실풍미가 사실 상 수명이 다되어감을 이야기 해주고, 정향, 팔각등의 시원한 향신료 향과, 버섯, 젖은 나뭇잎, 담배잎등의 숙성향이 폭발적으로 다가온다. 입에서는 토스카나 와인 특유의 높은 산도와 잘 익었지만 여전히 출신지역을 보여주는 듯한 입 앞쪽을 조여주는 투박한 탄닌감은 정말 친숙한 느낌이고 숙성향과 발사믹 식초 풍미가 길게 이어진다. 

Thank you for living for a long time.

Brickish garnet color shows some kind of expectation. The note of dried, ripe red-black fruit is saying that wine is almost at the end of life, and the note of cool spices such as cloves and star anis, as well as tertiary note of mushrooms, wet leaves, and tobacco leaves, are exploding. Although at the palate, there is ripe good amount of acidity which is typical Tuscany wine. The coarse tannin with austringent at the front of the mouth, which still indicates the origin of this wine. And the flavor of balsamic vinegar with aging notes lasts for a long time.

Deep garnet with overal brickish variation
M+ aroma
Dried black cherry / clove, star anis / Mushroom, wet leaves, cigar, valsamic vinegar
M+ flavor 
Dry / H acid / H tan / M alc / F body / M+ fin
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