일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 샴페인
- 네비올로
- Wine study
- BYOB
- RVF
- wine tips
- Chardonnay
- WSET level 3
- Nebbiolo
- winetasting
- Pinot Noir
- 샤르도네
- wine
- 리슬링
- Sangiovese
- champagne
- 산지오베제
- 와인 시음
- 블라인드 테이스팅
- 와인시음
- WSET LEVEL 2
- 와인
- 피노누아
- 샤도네이
- 와인공부
- 티스토리챌린지
- wine tasting
- Riesling
- 와인테이스팅
- WSET
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Champagne Millesime 2012 Brut Georges de la Chapelle - 샴페인 밀레짐 2012 브뤼 조르쥬 드 라 샤펠 본문
[와인시음] Champagne Millesime 2012 Brut Georges de la Chapelle - 샴페인 밀레짐 2012 브뤼 조르쥬 드 라 샤펠
소비치 2023. 2. 22. 17:34
<포도클럽 시음회>
Champagne Millesime 2012 Brut Georges de la Chapelle
샴페인 밀레짐 2012 브뤼 조르쥬 드 라 샤펠
[Specification]
지역 : France / Champagne
품종 : 50% Chardonnay, 25% Pinot Noir, 25% Pino Meunier
알콜 : 12%
양조 : aged with lees for 8yrs
내 점수 : 91 pts
[Tasting note]
빈티지 샴페인의 녹진한 맛!
색에서 약간의 황금색을 띄며 섬세하게 올라오는 버블이 기대감을 준다. 노랗게 익은 사과와 배청같은 달달하고 시원한 향 뿐 아니라 아직까지 살아있는 산도에서 오는 레몬의 신선함까지 고루 갖추고 있다. 효모와 오크향이 크림, 빵, 토스트등으로 달달하고 구수하게 올라온다. 입에서는 침이 고이는 높은 산도와 유질감, 거품, 바디감까지 고루 지니고 있다. 진지하게 숙성되고 약간의 산화적 풍미를 보이는 샴페인을 경험한다면 가성비 있게 마실 수 있을 것 같다
The rich taste of vintage champagne!
The delicate bubble that rises from the color to the golden color gives some kind of anticipation. It combines not only the sweet and refreshing nose of yellow ripe apples and pears, but also the freshness of lemons from the vibrant wine. The notes of yeast and oak come as sweetness and savoriness of cream, bread and toast. It also has mouth watering high acidity, oily texture, creamy bubble, and some body. If you experience champagne that is aged seriously and has an oxidized characters, I think you can drink it at a reasonable price.
M Lemon - gold
M+ aroma
노란사과, 레몬, 배청 / 토스트, 빵, 요거트
M+ flavor
Dry / H acid / M alc / M body / M fin / Creamy mouthfeel