일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 산지오베제
- 리슬링
- champagne
- Chardonnay
- Wine study
- WSET
- Riesling
- wine
- 티스토리챌린지
- 와인
- 와인 시음
- 와인테이스팅
- wine tips
- 네비올로
- Nebbiolo
- 와인공부
- Pinot Noir
- Sangiovese
- 블라인드 테이스팅
- 피노누아
- BYOB
- 샤르도네
- WSET LEVEL 2
- WSET level 3
- 와인시음
- RVF
- 샴페인
- winetasting
- wine tasting
- 샤도네이
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Ukan 2019 - 우칸 2019 본문
<포도클럽 시음회>
Ukan 2019
우칸 2019
[Specification]
지역 : Spain / Rioja / Rioja Alavesa
품종 : 100% Tempranillo
알콜 : 14%
양조 : 70% destemmed, 30% whole cluster. In 20HL French oak open-top vats / AGEING 17 months in 95% French oak & 5% American oak
내 점수 : 93 pts
평균가 : $42
재구매의사 : 6/10
[Tasting note]
숙성 표시 규정에 얽메이지 않고 산도를 잘 살리고 오크를 절제한 리오하 와인...
리오하의 와인은 크리안자급부터도 긴 숙성기한을 요구하기 때문에 대부분 오크의 풍미가 지배적인 경우가 많다. 또한 아메리칸 오크를 주로 사용하여 코코넛과 딜의 달큰한 풍미가 과실의 매력을 덮으며 산도가 누그러진 경우도 많다. 그러나 이 와인은 숙성기한 표시에 연연하지 않고 프렌치오크를 적절히 사용하여 산도를 잘 살리고 과실과 오크의 밸런스를 잘 맞춰내었다. 이전에 맛있게 마셨던 Gaudium이 생각나는 와인이다
Rioja wine that is not bond to the aging category and uses acidity well and restrains oak....
Since Rioja's wine requires a long aging time even to get Crianza level, the flavor of oak is often dominant. In addition, American oak is mainly used, and the sweet flavor of coconut and dill covers the charm of fruit, and the acidity is often flat. However, this wine did not dwell on the aging category, and properly used French oak to save acidity and balance fruit and oak well. This wine reminds me of Gaudium, which I drank deliciously before
M+ ruby
M+ aroma
Blue berry, Black plum, chocolate, clove, cedar, hint of fallen leaves
M+ flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M+ fin