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[와인시음] Paneretta Chianti Classico Riserva Torre A Destra 2015 - 파네레타 끼안티 클라시코 리제르바 토레아데스트라 2015 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Paneretta Chianti Classico Riserva Torre A Destra 2015 - 파네레타 끼안티 클라시코 리제르바 토레아데스트라 2015

소비치 2023. 5. 29. 16:43
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<포도클럽 시음회>

Paneretta Chianti Classico Riserva Torre A Destra 2015

파네레타 끼안티 클라시코 리제르바 토레아데스트라 2015

[Specification]

지역 : Italy / Tuscany / Chianti Classico

종 : 100% Sangiovese

알콜 : 13%  

양조 : Hand-picked, fermentation on the skins at temperature controlled stainless steel 25-27 °C for 10-12 days. Aging in  New French oak barrique for 24 months

내 점수 : 91 pts

평균가 : $37

재구매의사 : 3/10

[Tasting note]

잘 익은 키안티 클라시코 와인... 그러나 명줄이 얼마 남지 않은....

정향, 감초의 진득한 오크풍미와 젖은 낙엽과 담배의 숙성향이 가득한 가운데 약간의 제비꽃을 필두로 검은체리 블랙베리의 과일향이 말라가듯 남아있다. 입에서 탄닌은 잘 익어들었으나 Sangiovese 특유의 거친 질감의 탄닌의 캐릭터는 보여준다. 이탈리아 와인답게 산도를 자랑하지만 높은 수준이 아니며 오히려 다른 키안티 클라시코 와인에 비해 약간은 절제된 산도를 보여준다. 장기숙성은 어려운 품종이지만 짧은 시간 안에 멋들어지게 익어주는 품종이기도 하다 

Well-aged Chianti Clasico wine... But there's not much time left...

Among the rich oak flavor of cloves and licorice, wet leaves, cigarettes is filling the glass, the fruits note of black cherry blackberries remains dry with a hint of violets. Tannin at the mouth is well desolved, but it shows the character of Sangiovese with the unique rusty texture. It has good acidity as an Italian wine, but it is not at a high level compared to other Chianti Clasico wines. Long-term aging is difficult for this grape variety, but it is also a variety that ripens to beauty in a short time

M ruby garnet
M+aroma
Hint of violet, black cherry, black berry Clove, Licorice, Wet leaves, Tobacco 
M flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M alc / M body / M fin 

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