일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- 네비올로
- WSET
- 와인시음
- 오블완
- Sauvignon Blanc
- Chardonnay
- 와인
- Sangiovese
- Pinot Noir
- 와인테이스팅
- WSET level 3
- Nebbiolo
- 와인 시음
- Riesling
- 샴페인
- wine
- 산지오베제
- 리슬링
- 티스토리챌린지
- 샤도네이
- winetasting
- Wine study
- RVF
- 피노누아
- 블라인드 테이스팅
- champagne
- 와인공부
- wine tasting
- Chenin Blanc
- 샤르도네
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Agro de Bazan Granbazan 'Don Alvaro de Bazan' 2019 - 아그로 데 바잔 그란바잔 '돈 알바로 데 바잔' 2019 본문
[와인시음] Agro de Bazan Granbazan 'Don Alvaro de Bazan' 2019 - 아그로 데 바잔 그란바잔 '돈 알바로 데 바잔' 2019
소비치 2023. 8. 28. 14:40
Agro de Bazan Granbazan 'Don Alvaro de Bazan' 2019
아그로 데 바잔 그란바잔 '돈 알바로 데 바잔' 2019
[Specification]
지역 : Spain / Rias Biaxas / Valle del Salnés
품종 : 100% Albarino
알콜 : 13.9%
양조 : Destemmed and cold maceration for 10 to 12 hours. Fermentation at controlled temperature in stainless steel tank. The wine from this selection is kept on its lees for a minimum of 2 years before being bottled.
내 점수 : 93 pts
평균가 : $33
재구매의사 : 9/10
[Tasting note]
해산물이 바로 떠오르는 맛!!
색은 밝고 맑은 노란색 와인이다. 선명한 과일향이 지배적으로 백도와 노란사과와 약간의 흰꽃의 느낌이 있고 살짝의 시트러스 껍질같은 쌉쌀한 기운이 코에서 느껴진다. 또한 약간의 젖은 돌과 같은 광물향이 느껴진다. 입에서는 신선하게 느껴지는 산도와 둥글둥글한 질감, 약간의 쌉싸름함이 조화로우며 피니쉬로 갈수록 짭짤한 느낌을 준다. 요리된 해산물 (조개찜, 파스타, 구이) 등과 먹는다면 환상적인 조합이 될 것으로 생각된다.
Remind me of Seafood right away!!
The color is bright and clear pale yellow wine. The vivid aroma of fruit such as white peach, yellow apple, and some white flowers is dominant, and a bitter nuance of citrus peel is detected. There is also a mineral note like a little wet stone. The fresh acidity, round texture, and a little bit bitterness are harmonized in the mouth, and it gives a salty feeling at the finish. I think it would be a fantastic combination if you eat it with cooked seafood (steamed clams, pasta, grilled).
M- yellow
M+ aroma
White blossom, yellow apple, white peach, wet stone, saline, orange peel
M flavor
Dry / M+ acid / M alc / M+ body / M+ fin
'Wine & More > Wine tasting' 카테고리의 다른 글
[와인시음] San Felice 'Vigorello' 2018 - 산 펠리체 '비고렐로' 2018 (0) | 2023.08.29 |
---|---|
[와인시음] Sandrone Barbera d'Alba 2013 - 산드로네 바르베라 달바 2013 (0) | 2023.08.29 |
[와인시음] 'Ossian' Vinas Viejas 2019 - '오시안' 비냐 비에야스 2019 (1) | 2023.08.27 |
[와인시음] Devaux Cuvee D Rose Champagne NV - 드보 뀌베 디 로제 샴페인 NV (1) | 2023.08.27 |
[와인시음] Jermann 'Vinnae' Ribolla Gialla 2022 - 예르만 '빈네' 리볼라 지알라 2022 (0) | 2023.08.26 |