일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- Pinot Noir
- Riesling
- 티스토리챌린지
- 샴페인
- 네비올로
- wine
- WSET LEVEL 2
- WSET level 3
- Chardonnay
- Nebbiolo
- 샤르도네
- 샤도네이
- WSET
- 와인테이스팅
- 와인시음
- champagne
- BYOB
- 리슬링
- 산지오베제
- 블라인드 테이스팅
- 와인 시음
- wine tasting
- 피노누아
- wine tips
- 와인
- RVF
- Sangiovese
- winetasting
- Wine study
- 와인공부
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] La Rioja Alta Viña Alberdi Reserva 2018 - 라 리오하 알타 비냐 알베르디 리제르바 2018 본문
[와인시음] La Rioja Alta Viña Alberdi Reserva 2018 - 라 리오하 알타 비냐 알베르디 리제르바 2018
소비치 2023. 1. 26. 17:57
La Rioja Alta Viña Alberdi Reserva 2018
라 리오하 알타 비냐 알베르디 리제르바 2018
[Specification]
지역 : Spain / Rioja
품종 : 100% Tempranillo
알콜 : 14.5%
양조 : This wine was aged for two years in American oak barrels made by our in-house coopers —new ones in the first year and four-year-old barrels in the second year. We carried out four rackings in the traditional way, from barrel to barrel, separating the sediment that was produced during the ageing process by candlelight. Bottled in March 2021.
내 점수 : 89 pts
[Tasting note]
"과하지 않은 아메리칸 오크터치와 잘 익은 템쁘라니요"
체리맛 리큐어가 담긴 초콜릿을 먹는 느낌이다. 초콜릿향이 그윽하게 올라오면서 산뜻한 붉은 과실이 상큼하게 다가온다. 과실향과 오크향이 어느 것 하나 튀지 않으면서 향에서도 밸런스가 맞는 느낌이다. 맛에서는 산도가 전체적인 분위기를 살려주고 탄닌은 부드럽게 익어 구조감을 받쳐준다. 3만 원대 가격으로는 더할 나위 없다.
"Well balanced wine between American Oak & Fruity tempranillo"
It feels like eating chocolate with cherry-flavored liqueur. At nose, there is aromas of soft chocolate and fresh red fruits. Neither the fruity scent nor the oak scent stands out. It is balanced. At palate, acidity brings out the freshness, and tannin ripens smoothly supporting the structure. The price can't be better at around 30,000won
M ruby with slight garnet change at rim
M aroma
Dark cherry, raspberry, red plum / chocolate, vanilla, cinnamon / Dried leaf
M+ flavor
Dry / M+ acid / M tan / M+ alc / M fin