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[와인시음] Pieropan La Rocca Soave Classico 2020 - 피에로판 라 로카 소아베 클라시코 2020 본문

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[와인시음] Pieropan La Rocca Soave Classico 2020 - 피에로판 라 로카 소아베 클라시코 2020

소비치 2023. 6. 26. 09:25
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Pieropan La Rocca Soave Classico 2020

피에로판 라 로카 소아베 클라시코 2020

[Specification]

지역 : Italy / Veneto / Soave
종 : 100% Garganega
알콜 : 13%
양조 : The grapes are destemed and crushed then it is done a short maceration with skin contact in 2500 litre barrels At the end of fermentation, the wine is racked into barrels of between 2000 and 500 litres capacity where it ages for around a year. During this period, the wine remains on the fine lees where is acquires complexity and a rich bouquet. It is held in bottle for some time before release.
내 점수 : 93 pts
평균가 : $36
재구매의사 : 7/10

[Tasting note]

Garganega의 재발견

복숭아, 노란사과, 배, 파인애플등의 노란과일 풍미가 진하게 느껴지고, 빵반죽과 토스트의 고소한 이스트와 오크풍미가 은은하고 고급스럽게 녹아있다. 입에서는 산도가 신선하고 유질감이 고급스럽게 느껴진다. 피니쉬에서는 쌉쌀한 구운 아몬드풍미가 기분좋은 정도로 이어진다. 가르가네가라는 품종은 산도가 낮아 퍼지거나 쌉쌀한 맛이 튀어 와인을 망치기 쉬우나 이 와인은 그 요소를 복합성이라는 범주내로 아름답게 녹여낸 느낌이다.  

Rediscovery of Garganega

Yellow fruits such as peaches, yellow apples, pears, and pineapples are strong, and the savory yeast and oak flavors of bread dough and toast are slightly blended into high quality. The acidity is fresh from the mouth and the oily texture feels luxurious. In the finish, the slightly bitter baked almond flavor leads to a pleasant degree. Garganega is easy to be spoiled because of its low acidity and bitter taste, but this wine turn those feature into beautiful complexity.

M- gold
M aroma
White Peach, yellow apple, pear, pineapple, bread dough, toast, toasted almond
M+ flavor
Dry / M+ acid / M alc / M+ body / M fin
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