일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 피노누아
- WSET level 3
- RVF
- Riesling
- BYOB
- 산지오베제
- WSET
- 와인공부
- 샴페인
- 티스토리챌린지
- wine tips
- Pinot Noir
- Sangiovese
- 와인
- Nebbiolo
- 와인시음
- winetasting
- WSET LEVEL 2
- champagne
- wine tasting
- 블라인드 테이스팅
- 샤르도네
- Wine study
- 와인테이스팅
- 네비올로
- wine
- 샤도네이
- 리슬링
- Chardonnay
- 와인 시음
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Chateau de Beaucastel Cotes du Rhone 'Coudoulet de Beaucastel' 2018 - 샤토 드 보카스텔 꼬뜨 뒤 론 '꾸둘레 드 보카스텔' 2018 본문
[와인시음] Chateau de Beaucastel Cotes du Rhone 'Coudoulet de Beaucastel' 2018 - 샤토 드 보카스텔 꼬뜨 뒤 론 '꾸둘레 드 보카스텔' 2018
소비치 2023. 7. 10. 23:47
Chateau de Beaucastel Cotes du Rhone 'Coudoulet de Beaucastel' 2018
샤토 드 보카스텔 꼬뜨 뒤 론 '꾸둘레 드 보카스텔' 2018
[Specification]
지역 : France / Southern Rhone / Cotes du Rhone
품종 : 40% Grenache (Grenache), 30% Mourvedre (Monastrell), 20% Syrah & 10% Cinsault
알콜 : 14%
양조 : Each variety is harvested manually and separately, then sorted in the cellar. The harvest is heated to 80°C (skins) and then cooled down to 20°C. Classic maceration occurs in cement tanks for 12 days. Pressing in pneumatic presses. Blending of the different varietals after malolactic fermentation. Ageing in Oak Foudres for 6 months.
내 점수 : 90 pts
평균가 : $28
재구매의사 : 3/10
[Tasting note]
전형적인 풍미를 가득 보여주는 기본급 남부 론 와인
블루베리, 블랙베리, 검은 과일의 풍미와 흑후추, 로즈마리의 전형적인 론 와인 풍미가 더해져있다. 또한 철분향이 가득한 사냥고기향이 느껴지고 끝에서 약간의 흙향도 느껴진다. 입에서는 적당한 산도와 바디감이 조화를 이루고 풍부한 과일향이 쥬시한 느낌을 준다. 국내 유통가가 비싸서 재구매는 보류할 것 같다.
Classic entry level Southern Rhone Wine
The flavor of blueberries, blackberries, and black fruits and the typical Rhone wine of black pepper and rosemary are added. In addition, there is gamey note full of iron, and a hint of earth at the edge. At the palate, the proper acidity and body are well balanced and rich fruits flavor is jucy. The domestic price is high, so I think I won't repurchase it.
M+ ruby
M aroma
Black berry, Blueberry, rosemary, game, black pepper, earth
M flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M fin
'Wine & More > Wine tasting' 카테고리의 다른 글
[와인시음] Chateau Guiraud 2003 - 샤토 귀로 2003 (0) | 2023.07.12 |
---|---|
[와인시음] Domaine Jafflin Vonse-Romanee 2020 - 도멘 자플린 본-로마네 2020 (0) | 2023.07.11 |
[와인시음] Domaine Latour-Giraud Bourgogne Blanc 2020 - 도멘 라투르-지로 브루고뉴 블랑 2020 (0) | 2023.07.09 |
[와인시음] Schloss Johannisberg Grünlack Riesling Spätlese 2021 - 슐로스 요하니스버그 그룬락 리슬링 (0) | 2023.07.09 |
[와인시음] Deutz Brut Classic NV - 도츠 브뤼 클래식 NV (0) | 2023.07.08 |