일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 와인
- RVF
- 피노누아
- BYOB
- wine tips
- Pinot Noir
- 리슬링
- 티스토리챌린지
- Chardonnay
- 블라인드 테이스팅
- Sangiovese
- winetasting
- 와인테이스팅
- 네비올로
- wine
- champagne
- 와인시음
- wine tasting
- 와인 시음
- Riesling
- WSET
- 샤도네이
- Nebbiolo
- 샤르도네
- 산지오베제
- Wine study
- WSET level 3
- WSET LEVEL 2
- 샴페인
- 와인공부
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Chateau Guiraud 2003 - 샤토 귀로 2003 본문
Chateau Guiraud 2003
샤토 귀로 2003
[Specification]
지역 : France / Southern Rhone / Cotes du Rhone
품종 : 65% Semillon & 35% Sauvignon Blanc
알콜 : 13.5%
양조 : Fermentation: in oak barrels 90% new 10% from a first wine – lasts 3 to 6 weeks / This wine is aged for approximately 18 months in oak barrels specially selected for their contribution to the wine’s elegant manner and the immensity of the its soul.
내 점수 : 90 pts
평균가 : $68
재구매의사 : 2/10
[Tasting note]
풍부하고 감미로운 소테른 와인... 다만 산도는 어디갔을까요...?
오렌지 마멀레이드, 마른살구, 무화과, 황도의 풍미와 약간의 바닐라, 꿀, 생강, 아몬드, 토스트 풍미가 더해져있다. 입에서는 감미로운정도로 달콤하고 유질감과 바디감이 풍부하다. 입이 꿀과같이 코팅되며 부드럽게 넘어간다. 다만 산도가 조금 아쉬워 마시기 약간 질리기도 한다.
Rich & Sweet Sauternes... but where did acidity go?
Orange marmalade, dried apricot, figs, and yellow peach are layered by some vanilla, honey, ginger, almonds, and toast. The mouth is louciously sweet and rich in texture and body. The mouth is coated with honey and goes over smoothly when swallowed. However, the acidity is a little disappointing.
M+ amber gold
M+ aroma
Orange malmalade, dry apricot, fig, yellow peach, vanilla, honey, ginger, almond, toast
P flavor
Luciously sweet / M+ acid / M+ alc / F body / M+ fin