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[와인시음] Chateau Dauzac 2014 - 샤토 도작 2014 본문

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[와인시음] Chateau Dauzac 2014 - 샤토 도작 2014

소비치 2023. 7. 17. 10:14
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Chateau Dauzac 2014

샤토 도작 2014

[Specification]

지역 : France / Bordeaux / Margaux

종 : 68% Cabernet Sauvignon & 32% Merlot

알콜 : 13.5%

양조 : Use of gravity-flow vatting to supply the fermentation room. Fermentation in wooden vats with transparent double staves. Fermentation temperature : 28°C (82,4°F). 100% French oak barrels (including 65% new barrels) for 15 months with racking based on tasting results.

내 점수 : 92 pts

평균가 : $45

재구매의사 : 6/10

[Tasting note]

보르도 와인이 잘 익으면 너무 고혹적이네요

색은 잘 익어 진득한 가넷빛을 향해가고 있다. 코에서는 블랙베리, 블랙체리가 은은하게 깔려있고, 그 위로 진한 감초와 초콜릿의 오크풍미가 달큰하게 느껴진다. 풀향은 충분히 익고 숙성되어 민트향처럼 느껴진다. 숙성향은 젖은 잎이나 약간 젖은 흙의 느낌으로 다가온다. 입에서는 산미와 탄닌이 밸런스가 훌륭하다. 산도는 잘 익은 풍미를 보이면서도 와인에 신선함을 부여하고 탄닌은 부드러우면서도 끝에서 살짝 잡아주며 구조감의 심지를 형성한다. 아직 과실이 꽤 있기 때문에 5년정도 더 묵혀도 될 것 같다. 다만 오크풍미가 전반적인 부케를 압도하는 느낌이 있어 내 취향과는 맞지 않는 와인이다.

Bordeaux wine is so enticing when it's aged

The color is moving toward a rich garnet. On the nose, blackberries and black cherries are subtly laid, and on top of them, the rich licorice and chocolate is condensed and sweet. The note of grass is ripe and aged enough to feel like mint. Tertiary note comes with a feeling of wet leaves or slightly wet earth. In the mouth, acidity and tannin have a great balance. The acidity gives freshness to the wine yet the fruit is ripe, and the tannin is soft and has some grip at the end, forming a core of structure. There is still quite a fruit, so I think it can be aged for another five years. However, the oak flavor overwhelms the overall bouquet, so it is a wine that does not suit my taste.

M+ garnet
M+ aroma
Blackberry, Black cherry, mint, licorice, chocolate, wet leave, earth 
M+ flavor 
Dry / M+ acid / M+ tan with some grip / M+ body / M+ fin 

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