일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 샤르도네
- 티스토리챌린지
- winetasting
- 블라인드 테이스팅
- 샴페인
- 네비올로
- 산지오베제
- champagne
- WSET level 3
- 피노누아
- 오블완
- Pinot Noir
- 와인테이스팅
- RVF
- 리슬링
- wine tasting
- Riesling
- BYOB
- 와인
- WSET
- 와인공부
- Wine study
- wine
- Chardonnay
- Nebbiolo
- 샤도네이
- 와인 시음
- Sangiovese
- 와인시음
- wine tips
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Tenuta di Gracciano della Seta Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2017 - 테누타 디 그라씨아노 델레 쎄타 비노 노빌레 디 몬테풀치아노 리제르바 2017 본문
[와인시음] Tenuta di Gracciano della Seta Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2017 - 테누타 디 그라씨아노 델레 쎄타 비노 노빌레 디 몬테풀치아노 리제르바 2017
소비치 2023. 9. 8. 22:41
Tenuta di Gracciano della Seta Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2017
테누타 디 그라씨아노 델레 쎄타 비노 노빌레 디 몬테풀치아노 리제르바 2017
[Specification]
지역 : Italy / Tuscany / Montepulciano
품종 : Prugnolo Gentile 90%, Merlot 10%
알콜 : 14%
양조 : Wine making process /Fermentation and maceration on the skins in stainless steel vats at controlled temperature (28° C) with local yeasts for about 20-25 days and daily pumping over Ageing / 24 months; the first 12 months in 3,5 and 5 hl French oak tonneaux and the remaining months in 25 hl Slavonian oak casks
내 점수 : 92 pts
평균가 : $29
재구매의사 : 6/10
[Tasting note]
표준 VNDM
색은 붉고 맑은 루비색의 와인이다. 향에서는 약간의 휘발성산과 함께 새콤한 블랙체리, 라즈베리의 풍미가 있고 약간의 라벤더가 더해져있다. 오크풍미는 과일을 해하지 않고 약간의 코코아와 삼나무의 은은한 느낌으로 다가온다. 마지막은 쿰쿰한 담배잎이 잘 익어감을 말해주고 있다. 입에서는 좋은 산도와 촘촘하면서도 약간은 투박한 탄닌이 구조감을 이루고 피니쉬를 이끌어간다. 모난점도 없고 아주 특징도 없는 Sangiovese나 VNDM의 표준모델이라고 할 수 있겠다.
Reference VNDM
The color is red and clear ruby wine. At the nose, it has a sweet-and-sour black cherry and raspberry flavor with a little volatile acid, and a little lavender is added. The oak flavor does not harm the fruit showing a slight hint of cocoa and cedar. Finally, it shows that savory tobacco leaves. At the palate, good acidity and fine-grained but slightly rough tannins make a structure and lead the finish. I think it is the standard model of Sangiovese and VNDM without having critical fault nor noticeable strength.
M ruby
M aroma
Valsamic, black cherry, raspberry, lavender, cocoa, cedar, tobacco
M+ flavor
Dry / H acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M fin