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Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] San Felice Vigorello 2017 - 산 펠리체 비고렐로 2017 본문
San Felice Vigorello 2017
산 펠리체 비고렐로 2017
[Specification]
지역 : Italy / Tuscany
품종 : 35% Pugnitello, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot
알콜 : 13.5%
양조 : 20-25 days fermentation on the skins at 30°C, followed by malolactic fermentation and 24 months’ maturation in 225-litre French oak barriques, then 8 months’ ageing in the bottle.
내 점수 : 93 pts
평균가 : $41
재구매의사 : 9/10
[Tasting note]
매혹적으로 익은 투스칸와인!
살짝 마른듯한 검붉은 과실이 뿜어져나오고 감초와 정향의 달달시원한 향신료가 넘쳐난다. 농축미있는 과실풍미가 세월을 잘 견디어내어 가죽, 흙 향도 조화롭게 풍겨온다. 입에서는 투스칸 와인의 전형답게 산도가 높고 촘촘한 탄닌이 인상적이다. 어떤 음식을 가져와도 페어링이 훌륭할것 같은 와인이다. 3-4년 더 지난뒤에 마셔도 충분히 괜찮을 것 같다.
Fascinatingly ripe Tuscan wine!
A slightly dry dark red fruit is spewed out, and the sweet spices of licorice and cloves are overflowing. The rich fruit flavor enduring the time well, and the note of leather and earth also exudes harmoniously. In the mouth, the high acidity and dense tannin are impressive as typical Tuscan wine. It is a wine that seems to be excellent in pairing no matter what food you bring. I think it'll be fine enough to drink after 3-4 years.
M+ ruby w/ slight rim variation
M+ aroma
Black plum, black berry, black cherry, clove, licorice, leather, earth
M+ flavor
Dry / H acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M+ fin