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[와인시음] Masi Costasera Amarone Classico 2018 - 마시 코스타세라 아마로네 클라시코 2018 본문

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[와인시음] Masi Costasera Amarone Classico 2018 - 마시 코스타세라 아마로네 클라시코 2018

소비치 2023. 5. 9. 15:20
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Masi Costasera Amarone Classico 2018

마시 코스타세라 아마로네 클라시코 2018

[Specification]

지역 : Italy / Veneto / Valpolicella classico
품종 : Corvina, Rondinella, Molinara
알콜 : 15%

내 점수 : 93 pts 

평균가 : $58

재구매의사 : 7/10

[Tasting note]

묵직하고 실크같은 아마로네

건포도와 완전히 익은 블랙베리, 블루베리, 약간 마른 자두가 진하게 풍겨오고 정향, 초콜릿, 감초, 올리브, 낙엽의 복합적인 향들이 층층을 이룬다. 약간의 잔당감을 갖고있지만 질릴 정도는 아니며, 오히려 묵직한 무게감을 형성하여 중심을 잡아준다. 입에서는 한껏 부드럽고 실크같은 질감을 뽐내며, 무거운 무게감이 탄닌과 과실, 산도와 함께 균형을 이뤄 튀지 않는다. 엄청나게 집중도 있는 모습은 아니지만 묵직한 무게를 균형감있게 풀어낸 모습이다. 지금 마시기엔 조금 어린 듯 하고 4-5년 지난 뒤 마신다면 훌륭할 것 같다.

Amarone, heavy and silky

Raisins, fully ripened blackberries, blueberries, and slightly dry plums are thick, and a combination of cloves, chocolate, licorice, olives and dried leaves form layers. It has a slight residual sugar, but it is not enough to get tired of it, and rather forms some weights for balance. At the palate, it is soft and shows off a silky texture, and the full bodiness is balanced with tannin, fruit, and acidity. Although there is not much concentration, it seems to have released the heavy body in a balanced manner. It seems a little young to drink now, and it would be great to drink it after four to five years.

Deep ruby
M+ aroma
Blueberry, Blackberry, Raisin, Plum, Clove, Chocolate, Licorice, Olive, Dried leaves
M+ flavor
Off dry / M+ acid / M+ tan / H alc / F body / M+ fin
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