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[와인시음] Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere 2010 - 콘차이토로 카르민 데 페우모 카르미네르 2010 본문

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[와인시음] Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere 2010 - 콘차이토로 카르민 데 페우모 카르미네르 2010

소비치 2023. 5. 20. 20:11
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Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere 2010

콘차이토로 카르민 데 페우모 카르미네르 2010

[Specification]

지역 : Chile / Central Valley / Peumo

종 : 90% Carmenere, 7% Carbernet Sauvignon, 2% Petit Verdo, 1% Carbernet Franc

알콜 : 14.9%  

양조 : 15 months in French oak barrels, 91% new, 9% second use.

내 점수 : 95 pts

평균가 : $152

재구매의사 : 6/10

[Tasting note]

풋내를 잘 컨트롤 한 칠레와인

세월이 흘러 과실은 마른느낌의 검은자두와 검은체리를 보여주면서도 아직 힘이 있다. 달큰하면서도 시원한 향신료가 다채롭게 느껴지고, 피라진은 충분히 익어 유칼립투스의 은은한 뉘앙스를 보인다. 약간의 잔당감은 느껴지며, 구조감이 조금 약한 느낌은 있으나 과실의 풍성함이 보완해준다. 충분히 좋은 포텐셜을 갖고 멋지게 익은 느낌이다. 피니쉬에서는 흙, 가죽등의 숙성향과 약간의 향신료가 이어진다. 가격이 비싸지만 충분히 숙성된 접근성 좋은 빈티지의 와인임을 고려했을 때 재구매를 고려해볼 만 하다. 

Chilean wine which is not overwhelmed by herbaceousness

As the wine aged, the fruit shows dry black plums and black cherries, but they still have strength. The sweet and refreshing spices are layered, and the pyrazine is ripe enough to show the subtle nuance of eucalyptus. There is a slight residual sugar, and although the structure is a little weak, the richness of the fruit complements it. It looks beautifully aged based on its good potential. The finish is followed by aging note of earth, leather and some spices. Considering it is accessible wine with well aged vintage, I will consider re-purchasing despite the high price

D ruby rim variation 
P aroma
Prune, Black cherry, eucalyptus, licorice, star anis, leather, earth
P flavor
Off dry / M+ tan / M+ acid / H alc / F body / L fin 

 

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