일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 와인공부
- WSET level 3
- winetasting
- 와인시음
- RVF
- 샴페인
- Nebbiolo
- BYOB
- Chardonnay
- Riesling
- 피노누아
- champagne
- 샤르도네
- Wine study
- wine tips
- Sangiovese
- 티스토리챌린지
- wine tasting
- 와인
- 샤도네이
- 리슬링
- 와인테이스팅
- 산지오베제
- Pinot Noir
- WSET LEVEL 2
- WSET
- 와인 시음
- wine
- 블라인드 테이스팅
- 네비올로
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Domaine Robert Serol Oudan 2021 - 도멘 로베르트 세롤 우단 2021 본문
[와인시음] Domaine Robert Serol Oudan 2021 - 도멘 로베르트 세롤 우단 2021
소비치 2023. 6. 9. 17:08
Domaine Robert Serol Oudan 2021'
도멘 로베르트 세롤 우단 2021
[Specification]
지역 : France / Loire / Cote Roannaise
품종 : 100% Gamay
알콜 : 13%
양조 : Grapes pruned on vibrating sorting table in the cellar. Vinification and aging in 60hl wooden tank. 40% whole bunch. About 15 days of slow fermentation/maceration with indigenous yeasts. Aged 11 months. Light filtration, bottled by the Domaine's team.
내 점수 : 88 pts
평균가 : $19
재구매의사 : 1/10
[Tasting note]
이러면 다시 보졸레 마시지...
비노이스타의 수입와인 세롤이다. 유투브 등으로 엄청 홍보하던 와인이라 보자마자 맛있을 것 같은 느낌이 들었다. 노즈에서는 약간의 푸릇푸릇함과 설익은듯한 줄기 뉘앙스, 검붉은 과실의 느낌이 강했다. 입에서는 중간정도 볼륨을 보여주며 힘이 많이 빠져있는 섬세한 스타일을 보여준다. 생산자의 의도인지는 모르겠으나 내 취향은 아니다. 과일도 과숙된것이 차라리 설익은것보다 낫듯이 와인도 비슷한 느낌을 주는 것 같다. 다음 Gamay는 보졸레 크뤼로...
I'll drink Beaujolais next time...!
It is a wine Serol imported by Vinosta. It was a wine that was promoted a lot on YouTube, so I thought it would be delicious as soon as I saw it. In the nose, there was a strong feeling of greenness, unriped stem nuances, and dark red fruit. The mouth shows a medium volume and shows a light & delicate style. I don't know if it's the producer's intention, but it's not my style. Just as actual fruits are better overripe than underripe, wine seems to give a similar logic. The next Gamay is Beaujolais Cru probably...
M ruby
M aroma
Blue berry, Black berry, Red cherry, Clove, Mint
M flavor
Dry / M+ acid / M tan / M alc / M body / M fin