Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서

[와인시음] Domaine Robert Serol Oudan 2021 - 도멘 로베르트 세롤 우단 2021 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Domaine Robert Serol Oudan 2021 - 도멘 로베르트 세롤 우단 2021

소비치 2023. 6. 9. 17:08

 

Domaine Robert Serol Oudan 2021'

도멘 로베르트 세롤 우단 2021

[Specification]

지역 : France / Loire / Cote Roannaise

종 : 100% Gamay

알콜 : 13% 

양조 : Grapes pruned on vibrating sorting table in the cellar. Vinification and aging in 60hl wooden tank. 40% whole bunch. About 15 days of slow fermentation/maceration with indigenous yeasts. Aged 11 months. Light filtration, bottled by the Domaine's team.

내 점수 : 88 pts

평균가 : $19

재구매의사 : 1/10

[Tasting note]

이러면 다시 보졸레 마시지...

비노이스타의 수입와인 세롤이다. 유투브 등으로 엄청 홍보하던 와인이라 보자마자 맛있을 것 같은 느낌이 들었다. 노즈에서는 약간의 푸릇푸릇함과 설익은듯한 줄기 뉘앙스, 검붉은 과실의 느낌이 강했다. 입에서는 중간정도 볼륨을 보여주며 힘이 많이 빠져있는 섬세한 스타일을 보여준다. 생산자의 의도인지는 모르겠으나 내 취향은 아니다. 과일도 과숙된것이 차라리 설익은것보다 낫듯이 와인도 비슷한 느낌을 주는 것 같다. 다음 Gamay는 보졸레 크뤼로...

I'll drink Beaujolais next time...!

It is a wine Serol imported by Vinosta. It was a wine that was promoted a lot on YouTube, so I thought it would be delicious as soon as I saw it. In the nose, there was a strong feeling of greenness, unriped stem nuances, and dark red fruit. The mouth shows a medium volume and shows a light & delicate style. I don't know if it's the producer's intention, but it's not my style. Just as actual fruits are better overripe than underripe, wine seems to give a similar logic. The next Gamay is Beaujolais Cru probably...

M ruby
M aroma
Blue berry, Black berry, Red cherry, Clove, Mint 
M flavor
Dry / M+ acid / M tan / M alc / M body / M fin 

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