일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- 산지오베제
- Sangiovese
- Chardonnay
- 티스토리챌린지
- Wine study
- Nebbiolo
- 블라인드 테이스팅
- 와인
- 피노누아
- 와인시음
- 샤도네이
- 와인테이스팅
- 와인공부
- winetasting
- 리슬링
- 샤르도네
- 와인 시음
- RVF
- champagne
- wine
- 오블완
- Chenin Blanc
- wine tasting
- Riesling
- WSET
- Sauvignon Blanc
- 네비올로
- WSET level 3
- 샴페인
- Pinot Noir
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] CHO Pinot Noir Laurel Vinyard 2020 - 초 피노누아 로렐 빈야드 2020 본문
[와인시음] CHO Pinot Noir Laurel Vinyard 2020 - 초 피노누아 로렐 빈야드 2020
소비치 2023. 6. 25. 20:58CHO Pinot Noir Laurel Vinyard 2020
초 피노누아 로렐 빈야드 2020
[Specification]
지역 : USA / Oregon / Willamette Valley / Laurelwood District
품종 : 100% Pinot Noir
알콜 : 13.2%
양조 : 1/3 five day whole cluster carbonic maceration, 2/3 destemmed, aged 11 months in 75% neutral French oak barrels, 25% once filled Chardonnay barrel
내 점수 : 92 pts
평균가 : $55
재구매의사 : 4/10
[Tasting note]
꽤 잘 만들었지만 섬세함을 위해 풋내를 얻었다....
신 체리, 라즈베리의 밝고 붉은 과일풍미를 중심으로 정향, 잔디, 흙등의 풍미가 더해져있다. 산도는 입에서 매우 좋고 섬세한 풍미들을 극대화 시켜주지만 약간의 설익은듯한 풀향과 풋풋한 산도가 분명하다. 오레건에서 브루고뉴 와인을 지향하며 잘 만들어갔지만 너무 똑같이 하고픈 마음에 약간의 흠을 남긴 듯 하다.
Well made wine, but green note for its subtlety.
Flavors such as cloves, lawns and earth are added, mainly to the bright red fruit flavor of sour cherries and raspberries. Acidity is very good in the mouth and maximizes delicate flavor, but the unripe nuance of grass and greenish acidity are clear. Wine makers made a successful Burgundy wine in Oregon, but it seems to have left some flaws on their desire to do the exact same.
M+ ruby
M+ aroma
Tart cherry, Raspberry, Grass, Clove, Earth
M+ flavor
Dry / H acid / M tan / M alc / M body / M+ fin