Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서

[와인시음] Il Poggione Brunello di Montalcino 2013 - 일 포지오네 브루넬로 디 몬탈치노 2013 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Il Poggione Brunello di Montalcino 2013 - 일 포지오네 브루넬로 디 몬탈치노 2013

소비치 2023. 6. 26. 09:10
반응형

Il Poggione Brunello di Montalcino 2013

일 포지오네 브루넬로 디 몬탈치노 2013

[Specification]

지역 : Italy / Tuscany / Montalcino
종 : 100% Sangiovese
알콜 : 14.5%
양조 : "Submerged cap" fermentation in stainless steel tanks with indigenous yeasts at a controlled temperature 25/28 °C (77/82 F). Malolactic fermentation in stainless steel. Long aging in French oak barrels followed by bottle aging.
내 점수 : 94 pts
평균가 : $48
재구매의사 : 5/10

[Tasting note]

우아한 스타일의 BDM

레드체리, 라즈베리, 블랙베리의 신선하지만 농축된 붉은 과일을 시작으로 정향, 감초의 오크향과 마른 오레가노, 약간의 발사믹 젖은 나뭇잎이 느껴지는 숲바닥으로 이어지는 피니쉬까지 우아하고 다채로운 풍미를 보여준다. 산도가 신선함을 부여하고 오랜세월에 벨벳같이 녹아버린 탄닌은 고급스러운 질감을 준다. 우아하면서도 힘을 보여주는 좋은 와인이다!

Elegant style of BDM

From fresh but concentrated red fruits of red cherries, raspberries and blackberries to cloves, licorice oak scent and dry oregano, and a finish leading to the forest, wet leaves and some balasamic vinegar. The acidity gives freshness, and the tannin, which has melted like velvet over a long time, gives a high-quality texture. It's a nice wine that shows off its elegance and strength!

M ruby with partial garnet change 
M+ aroma
Red cherry, Raspberry, Black berry, Clove, Licorice, Dried oregano, valsamic vinegar, forest floor
M+ flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M+ fin
반응형