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[와인시음] Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018 - 제나토 아마로네 델라 발폴리첼라 클라시코 본문

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[와인시음] Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018 - 제나토 아마로네 델라 발폴리첼라 클라시코

소비치 2023. 6. 26. 08:55
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Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2018

제나토 아마로네 델라 발폴리첼라 클라시코 2018

[Specification]

지역 : Italy / Veneto / Valpolicella
종 : Corvina, Rondinella, Oseleta & Croatina
알콜 : 16.5%
양조 : The grapes are dried for 4 months and crushing is not carried out until January. Slow fermentation with skin contact follows. The wine is aged for 36 months in large-format Slavonian casks.
내 점수 : 95 pts
평균가 : $57
재구매의사 : 10/10

[Tasting note]

이정도는 해야 아마로네라고 할 수 있다!

블랙베리, 브램블, 블랙체리, 건포도의 진득하고 마른 검붉은 과일풍미가 강렬하다. 여기에 흑후추, 로즈마리, 풀의 향신료 풍미가 더해지고 코코아와 감초의 달큰한 오크풍미, 가죽의 숙성향까지 더해져 다양한 레이어를 형성한다. 입에서는 오프드라이한 잔당감을 보여주며, 엄청나게 큰 덩치에 밀리지 않은 산도와 탄닌의 구조감을 보여준다. 피니쉬에서는 향신료향이 남으며 기분좋게 이어진다. 대중적인 맛을 보여주며 인기를 끄는 Masi나 Tomasi도 물론 맛있는 와인이지만, 아마로네의 캐릭터를 드러내지 않는 경우가 있다. Zenato는 아마로네라는 특징을 정말 강렬하게 보여주면서도 밸런스까지 맞춘 훌륭한 와인이라고 평하고 싶다. 이미 재구매했다.

Legit amarone!

The rich, dry red-black fruit flavor of blackberries, brumbles, black cherries and raisins is intense. In addition, the spice flavor of black pepper, rosemary, and grass is added, and the sweet oak flavor of cocoa and licorice and the aging note of leather are added to form various layers. It shows off-dry residual sugar in the mouth and shows acidity and tannin structure that is not overwhelmed by an enormous size of this wine. The spicy note lead the finish. Masi and Tomasi, which are popular Amarone, are of course delicious wines, but sometimes they do not reveal the characters of Amarone. Zenato shows characteristics of amarone really well, but also it shows a balance. I have already repurchased it.

D ruby with slight rim variation
P aroma
Black berry, Bramble, Black cherry, Raisin, Black pepper, Rosemary, Grass, Cocoa, Licorice, Leather
P flavor
Off-Dry / M+ acid / M+ tan / H alc / F body / M+ fin
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