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[와인시음] Concha y Toro 'Gravas del Maipo' Cabernet Sauvignon 2017 - 콘차 이 토로 '그라바스 본문

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[와인시음] Concha y Toro 'Gravas del Maipo' Cabernet Sauvignon 2017 - 콘차 이 토로 '그라바스

소비치 2023. 6. 28. 08:36
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Concha y Toro 'Gravas del Maipo' Cabernet Sauvignon 2017

콘차 이 토로 '그라바스 델 마이포' 카베르네 소비뇽 2017

[Specification]

지역 : Chile / Maipo Valley / Puente Alto
종 : 85% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 2% Merlot, 3 Petit Verdot
알콜 : 14.5%
양조 : The bunches are destemmed, the berries are selected, gently crushed, and deposited into stainless steel tanks 
for a 8-day fermentation. The new wine remains on its skins for another 10 days for a post-fermentation 
maceration. 14 months in French oak barrels (25% new and 75% second use).

내 점수 : 93 pts
평균가 : $64
재구매의사 : 4/10

[Tasting note]

부드럽고 진하긴 한데... 물릴 것 같은 와인

블랙베리, 까시스, 블루베리의 풍미가 진득하다. 마치 잼 같이 느껴지기도 한다. 피망향은 튀지는 않으나 분명하게 느껴진다. 오크는 감초나 초콜릿과 같이 달큰하게 느껴진다. 입에서는 알코올의 달큰함이 느껴지면서 산도가 낮아 지루한 느낌을 준다. 탄닌은 꽤나 있으나 완전히 벨벳같이 녹아있다. 산도만 살아있다면 정말 훌륭한 평가를 했을 것 같은 와인이다. 하지만 내가 가장 중요하게 보는것은 산도와 와인 전체의 밸런스...!

It's creamy and concentrated... but too flat

It is rich in flavors of blackberries, cassis and blueberries. It also feels like jam. The note of bell pepper don't spike, but can be felt them clearly. Oak is sweet as licorice and chocolate. I could feel the sweetness and heat of alcohol in mouth, and it flat due to its low acidity. The tannin is quite present, but completely melted like a velvet. The wine would have been appreciated if it had good amount of acidity. But the most important thing is the balance and acidity for me.

M+ ruby
M+ aroma
Jammy blackberry, cassis, blueberry, licorice, chocolate, quince, bell pepper
M+ flavor
Dry / M acid / M+ tan / H alc / F body / M+ fin
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