일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- wine tips
- RVF
- Nebbiolo
- Wine study
- 와인테이스팅
- wine
- 네비올로
- 티스토리챌린지
- 와인
- 리슬링
- BYOB
- 샤도네이
- WSET level 3
- Pinot Noir
- 산지오베제
- champagne
- 샴페인
- 블라인드 테이스팅
- winetasting
- 피노누아
- 와인 시음
- wine tasting
- 샤르도네
- WSET LEVEL 2
- 와인공부
- Sangiovese
- Riesling
- 와인시음
- WSET
- Chardonnay
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Belle Glos 'Clark & Telephone' Vineyard Pinot Noir 2020 - 벨레 글로스 '클락 & 텔레 본문
[와인시음] Belle Glos 'Clark & Telephone' Vineyard Pinot Noir 2020 - 벨레 글로스 '클락 & 텔레
소비치 2023. 6. 27. 09:51Belle Glos 'Clark & Telephone' Vineyard Pinot Noir 2020
벨레 글로스 '클락 & 텔레폰' 빈야드 피노누아 2020
[Specification]
지역 : USA / California / Santa Barbara County / Santa Maria Valley
품종 : 100% Pinot Noir
알콜 : 14.8%
양조 : We harvested early in the morning so the fruit would arrive at the winery while the grapes were still cool to preserve the vineyard-fresh flavors. After de-stemming (but not crushing) the berries, we cold-soaked the fruit for up to two weeks to soften the skins and allow for ideal extraction. During fermentation in a combination of closed and open-top stainless steel fermenters, we used both punch-downs and pump-overs to extract color and tannins, and also to control temperatures and maximize flavors. We aged the wine in 100% French oak (60% new) for up to nine months. After the wine underwent malolactic fermentation, we racked it twice before making the final blend.
내 점수 : 90 pts
평균가 : $48
재구매의사 : 0/10
[Tasting note]
뚱뚱한 피노누아...
블랙베리, 브램블의 달큰하고 진한 잼같은 검붉은 과일향을 중심으로 밀크초콜릿, 체리콜라같은 진득한 오크향이 풍겨온다. 입에서는 산도가 신선한 느낌을 주지 못하고 달큰하고 뜨끈한 알콜이 느껴진다. 오크는 너무 지나치게 진하다. 메를로 또는 피노누아가 연상되지만 그래도 구조감에서 좀더 벨벳같은 느낌을 주는 피노누아를 선택했다. 미국애들은 이런 와인을 좋아하나보다...
Fat Pinot Noir...
The notes of sweet, jammy dark red fruits such as blackberries and bramble made the core and the rich oak note such as milk chocolate and cherry cola added. The acidity does not give a freshness in the mouth, and there is sweetness and heat of alcohol. Oak is too overwhelming. It reminds me of Melot or Pinot Noir, but I chose Pinot Noir, which gives me a more velvet texture. American seem to like this kind of wine···
M+ ruby
M+ aroma
Jammy black berry, bramble, milk chocolate, cherry cola
M+ flavor
Dry / M+ acid / M tan / H alc / F body / M+ fin
'Wine & More > Wine tasting' 카테고리의 다른 글
[와인시음] Chateau Mouton Rothschild 2017 - 샤토 무통 로칠드 2017 (0) | 2023.06.29 |
---|---|
[와인시음] Concha y Toro 'Gravas del Maipo' Cabernet Sauvignon 2017 - 콘차 이 토로 '그라바스 (0) | 2023.06.28 |
[와인시음] Chateau Le Reysse 2010 - 샤토 르 레이스 2010 (0) | 2023.06.26 |
[와인시음] Terrunyo Sauvignon Blanc 2021 - 떼루뇨 소비뇽 블랑 2021 (0) | 2023.06.26 |
[와인시음] Pieropan La Rocca Soave Classico 2020 - 피에로판 라 로카 소아베 클라시코 2020 (0) | 2023.06.26 |