일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- Riesling
- Pinot Noir
- 리슬링
- Sauvignon Blanc
- wine
- Wine study
- Chenin Blanc
- Chardonnay
- 피노누아
- WSET
- 네비올로
- 샴페인
- 샤도네이
- 오블완
- 와인공부
- 와인
- 산지오베제
- Nebbiolo
- 와인 시음
- 와인시음
- 티스토리챌린지
- wine tasting
- 샤르도네
- 블라인드 테이스팅
- WSET level 3
- winetasting
- Sangiovese
- RVF
- champagne
- 와인테이스팅
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Chateau Mouton Rothschild 2017 - 샤토 무통 로칠드 2017 본문
[와인시음] Chateau Mouton Rothschild 2017 - 샤토 무통 로칠드 2017
소비치 2023. 6. 29. 11:56Chateau Mouton Rothschild 2017
샤토 무통 로칠드 2017
[Specification]
지역 : France / Bordeaux / Pauillac
품종 : 90% Cabernet Sauvignon, 9% Merlot & 1% Petit Verdot
알콜 : 13.5%
양조 : The harvest began with the young Merlot on September 7th and finished with the later varieties, the Cabernet Sauvignon and Petit Verdot, on September 29th. Maturation Once harvested, fermentation is in 225-hectolitre vats of wood, with a maceration of 15 to 25 days. Then comes up to 22 months in oak before bottling.
내 점수 : 97 pts
평균가 : $613
재구매의사 : 5/10
[Tasting note]
고목의 굳셈과 우아함을 보여주는 듯한 와인
블랙베리, 블랙체리, 커런트, 제비꽃의 풍미가 고혹스럽게 펼쳐지고 피라진은 잘 익어서 민트와 피망의 경계에 있는 느낌이다. 오크를 충분히 사용하여 정향이나 카카오의 풍미가 느껴지지만 밸런스가 환상적이다. 입에서는 산도가 높고 탄닌도 많으나 잘 녹아들어있으며 입자가 촘촘하다. 입에 향수를 뿌리듯 민트와 제비꽃의 피니쉬가 정말 길다. 전반적으로 밸런스가 좋으며 어느 요소도 튀지 않아 우아하면서 힘이 있는 고목같은 인상을 주는 와인이다.
Wine that shows the firmness and grace of old tree
The flavors of blackberries, black cherries, current and violets spread seductively, and pyrazine ripens well and feels like it's on the border between mint and bell peppers. There are plenty of oak such as clove and cacao, but the balance is fantastic. It has high acidity and high but well integrated, fine tannin. Mint and violet leads the long finish like spread of perfume in the mouth. Overall, it is a well-balanced wine that gives the impression of an elegant and powerful old tree without putting foward of any elements.
M+ ruby with brickish rim variation
P aroma
Black cherry, Black berry, Currant, Violet, Mint, Clove, Cacao, Pencil lead
P flavor
Dry / H acid / H tan / M alc / M+ body / L fin
'Wine & More > Wine tasting' 카테고리의 다른 글
[와인시음] Opus One 2018 - 오퍼스 원 2018 (0) | 2023.07.01 |
---|---|
[와인시음] Tenuta San Guido Sassicaia 2018 - 테누타 산 귀도 사시까이아 2018 (0) | 2023.06.30 |
[와인시음] Concha y Toro 'Gravas del Maipo' Cabernet Sauvignon 2017 - 콘차 이 토로 '그라바스 (0) | 2023.06.28 |
[와인시음] Belle Glos 'Clark & Telephone' Vineyard Pinot Noir 2020 - 벨레 글로스 '클락 & 텔레 (0) | 2023.06.27 |
[와인시음] Chateau Le Reysse 2010 - 샤토 르 레이스 2010 (0) | 2023.06.26 |