일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 와인공부
- 피노누아
- 블라인드 테이스팅
- 리슬링
- Nebbiolo
- 와인 시음
- RVF
- Pinot Noir
- 와인시음
- 샤도네이
- wine tips
- Sangiovese
- 와인
- champagne
- WSET
- wine
- 와인테이스팅
- Riesling
- 샤르도네
- WSET LEVEL 2
- WSET level 3
- 산지오베제
- 샴페인
- winetasting
- Chardonnay
- wine tasting
- Wine study
- BYOB
- 티스토리챌린지
- 네비올로
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Moulin Touchais Coteaux du Layon 1981 - 물랭 투쉐 꼬토 뒤 레이옹 1981 본문
[와인시음] Moulin Touchais Coteaux du Layon 1981 - 물랭 투쉐 꼬토 뒤 레이옹 1981
소비치 2023. 7. 13. 15:17
Moulin Touchais Coteaux du Layon 1981
물랭 투쉐 꼬토 뒤 레이옹 1981
[Specification]
지역 : France / Loire / Anjou / Coteaux du Layon
품종 : 100% Chenin Blanc
알콜 : 14%
양조 : 18 months in french oak
내 점수 : 94 pts
평균가 : $40
재구매의사 : 6/10
[Tasting note]
30년을 넘게 버티는 힘!!
오픈후에는 약간의 휘발성향과 함께 쿰쿰한 발효향이 난다. 열심히 스월링하면 안개가 걷히듯 불필요한 향이 날라가고, 호박꿀, 오렌지껍질, 마른살구, 밀랍, 생강, 카라멜등의 다양한 풍미들을 진하게 느낄 수 있다. 입에서는 꿀같은 질감과, 무거운 바디, 향에 비해 시트러스껍질과 같은 풍미들이 있으며 좋은 산도가 무겁고 진한 풍미들을 풀어가준다. 산도와 당도가 좋아 몇년이고 숙성이 잘 될 것 같은 와인이고 오랜 세월에도 그 매력을 잘 간직하고 있는 와인이다.
The power to endure for more than 30 years!!
After opening, there is a slight volatility and a mushy fermentation scent. After swirling hard, unnecessary notes disappear as if the fog is lifted, and various flavors such as pumpkin honey, orange peel, dry apricot, wax, ginger, and caramel can be detected. At the palate, there is honey-like texture, a full body, and flavors such as citrus peel and the good acidity relieves heavy and rich flavors. It is a wine that is likely to age well for years due to its good acidity and sweetness, and also it retains its charm for a long time.
M+ amber gold
M+ aroma
Pumkin honey, orange peel, dry apricot, beewax, ginger, caramel
P flavor
Luciously sweet / M+ acid / M+ alc / F body / M+ fin