일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Tags
- wine tasting
- 피노누아
- WSET level 3
- Sauvignon Blanc
- 와인테이스팅
- RVF
- 와인
- wine
- 오블완
- WSET
- Wine study
- winetasting
- 샤도네이
- 샴페인
- 산지오베제
- 네비올로
- 와인시음
- 블라인드 테이스팅
- Chardonnay
- champagne
- Sangiovese
- Pinot Noir
- 샤르도네
- Riesling
- Chenin Blanc
- 와인 시음
- 티스토리챌린지
- 리슬링
- Nebbiolo
- 와인공부
Archives
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Domaine Du Pelican Arbois Trois Cepages 2018 - 도멘 뒤 펠리칸 아르부아 트로이 세파주 2018 본문
Wine & More/Wine tasting
[와인시음] Domaine Du Pelican Arbois Trois Cepages 2018 - 도멘 뒤 펠리칸 아르부아 트로이 세파주 2018
소비치 2023. 8. 17. 15:18반응형
Domaine Du Pelican Arbois Trois Cepages 2018
도멘 뒤 펠리칸 아르부아 트로이 세파주 2018
[Specification]
지역 : France / Jura / Arbois
품종 : 60% Pinot Noir, 35% Trousseau and 5% Poulsard
알콜 : 12.5%
양조 : The grapes are 100% de-temmed and fermented in vats. Maceration time is around a week. The wine is aged in mostly neutral 228-liter barrels for 10 months before being bottled.
내 점수 : 91 pts
평균가 : $43
재구매의사 : 5/10
[Tasting note]
여름용 와인
과일은 잘 익은 느낌으로 코에서 딸기, 익은 체리, 블러드오렌지의 달콤새콤함이 느껴진다. 끝에서는 히비스커스 차가 스쳐간다. 입에서는 산도가 전반적인 분위기를 이끌고, 가벼운 바디는 깔끔한 피니쉬로 이어진다. 여름에 온도를 낮춰서 마시기 좋은 와인이며, 음식과 맞춘다면 더 좋을 것 같다.
Summer wine
The fruit feels ripe with the sweetness of strawberries, ripe cherries, and blood oranges. At the end, a hibiscus tea passes by. In the mouth, acidity leads the flavor and light body goes to a clean finish. It is a good wine to drink cool in summer, and it would be better with the food.
M ruby
M+ aroma
Strawberry, Ripe Cherry, Blood Orange, Hibiscus tea
M flavor
Dry / H acid / M alc / M- body / M fin
반응형