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[와인시음] Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2018 - 제나토 발폴리첼라 수페리오르 리파싸 2018 본문

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[와인시음] Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2018 - 제나토 발폴리첼라 수페리오르 리파싸 2018

소비치 2023. 8. 19. 11:59
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Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2018

제나토 발폴리첼라 수페리오르 리파싸 2018

[Specification]

지역 : Italy / Veneto / Valpolicella Superiore DOC
종 : 80% Corvina 10% Rondinella 10% Oseleta
알콜 : 14%
양조 : the grapes are de-stemmed and macerated in stainless steel fermenters for 10-12 days. Once the alcoholic fermentation is completed, the new wine is separated from the skins by light pressing and conserved in stainless steel barrels until January. At this point, the Valpolicella is passed over the marc of the Amarone for a period of 7-8 days at a temperature of 25-28°C. The wine is aged for 18 months in oak barrels and finally for a few months in bottles, stored at a controlled temperature.
내 점수 : 92 pts
평균가 : $26
재구매의사 : 7/10

[Tasting note]

가격은 저렴해도 성능은 훌륭함

진한 루비색의 와인으로 신선한 블랙베리, 블랙체리, 검은자두가 선명하고 약간의 스모키한 향과 다크초콜릿이 그리고 살짝의 마른 흙향이 더해져 복합미를 부여한다. 입에서는 쥬시한 과일풍미와 함께 촘촘하고 잘 녹아든 탄닌과 선명한 산도와 미네랄리티가 균형을 잘 맞춰주며 무게감 있는 와인에 생동감을 불어넣어준다. 가격을 생각한다면 매우 휼륭한 와인이다

Cheap but good performance

It is a dark ruby wine with fresh blackberries, black cherries, and black plums, and a little smoky note, dark chocolate, and a little dry earth notes to give it a complexity. In the mouth, fine grain and well-integrated tannins, clear acidity and minerality balance well along with the juicy fruit flavor, bringing vitality to the heavy wine. Considering the price, it is a very good wine

M+ ruby
M aroma
Black berry, Black cherry, Black plum, Smoke, Dark chocolate, Earth

M+ flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M+ alc / M+ body / M fin
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