일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- 오블완
- Sauvignon Blanc
- 샤도네이
- Nebbiolo
- wine
- 블라인드 테이스팅
- wine tasting
- 피노누아
- 와인시음
- Chenin Blanc
- Pinot Noir
- Sangiovese
- 샤르도네
- WSET
- 와인
- Chardonnay
- Wine study
- WSET level 3
- 산지오베제
- 리슬링
- 네비올로
- Riesling
- 와인 시음
- RVF
- 와인공부
- 샴페인
- 와인테이스팅
- winetasting
- 티스토리챌린지
- champagne
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] 'Details' by Sinegal Cabernet Sauvignon 2019 - '디테일즈' 바이 시네갈 카베르네 소비뇽 2019 본문
[와인시음] 'Details' by Sinegal Cabernet Sauvignon 2019 - '디테일즈' 바이 시네갈 카베르네 소비뇽 2019
소비치 2023. 8. 24. 19:33
<Blind Tasting>
'Details' by Sinegal Cabernet Sauvignon 2019
'디테일즈' 바이 시네갈 카베르네 소비뇽 2019
[Specification]
지역 : USA / Sonoma County
품종 : 78% Cabernet Sauvignon, 8% Malbec, 5% Merlot, 5% Petite Sirah, 4% Petit Verdot
알콜 : 14.8%
양조 : Aged 16 months in 55% new French Oak barrels
내 점수 : 92 pts
평균가 : $48
재구매의사 : 7/10
[Tasting note]
부드럽고 실키하고 푹 익은 와인
Blind tasting answer : CS + Shiraz Blending (AUS)
색은 보라빛이 많이 감도는 진한 루비색의 와인으로 까시스, 블랙베리, 검은자두, 은은한 민트의 풍미와 진한 초콜릿, 감초의 오크향이 더해져있다. 입에서는 무겁고 실키한 질감에 비해 산도가 꽤나 살아있어 자칫 부담스러울 수 있는 와인에 생기를 넣어준다. 피망향이 거의 감지되지 않고 약간의 민트향만 스쳐가기에 100% 보르도 블랜드라고 생각을 못했다. 은은한 민트향과 한없이 부드럽고 묵직한 질감, 약간은 낮은 산도의 풀바디 레드와인을 만나면 캘리포니아를 떠올릴 필요가 있겠다.
A soft, silky, ripe wine
Blind tasting answer : CS + Shiraz Blending (AUS)
The color is a deep ruby wine with a lot of purple, with the addition of casis, blackberries, black plums, subtle mints, and prulent oak of dark chocolate, and licorice. Compared to the heavy and silky texture in the mouth, the acidity is good enough not to be boring. I didn't think it was 100% Bordeaux Blend because the bell peppers was barely detected and only a little mint was passed by. When I meet a subtle mint note, an silky and heavy texture, and a slightly low acidity of full body red wine, I should need to think of Californian wine.
D purple-ruby
M+ aroma
Cassis, Blackberry, Black plum, subtle mint, dark chocolate, licorice
M+ flavor
Dry / M+ acid / H tan / H alc / F body / M+ fin