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[와인시음] Pio Cesare Barbaresco 2017 - 피오 체사레 바르바레스코 2017 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Pio Cesare Barbaresco 2017 - 피오 체사레 바르바레스코 2017

소비치 2023. 8. 24. 09:16

<Blind Tasting>

Pio Cesare Barbaresco 2017

피오 체사레 바르바레스코 2017

[Specification]

지역 : Italy / Piedmont / Barbaresco
종 : 100% Nebbiolo
알콜 : 14%
양조 : The grapes are sourced exclusively from the Pio Cesare family’s vineyards: the famous “Il Bricco” estate and the great hill of San Stefanetto, both located in the village of Treiso. The wine is fermented in temperature-controlled stainless steel tanks. There is skin contact for 20 days. Thirty-five percent of the wine is aged in French oak barriques (one-third new) for 30 months. The remaining 65 percent spends three years in French oak casks, 20 to 50 hectoliters each.
내 점수 : 94 pts
평균가 : $86
재구매의사 : 7/10

[Tasting note]

잘 풀어냈지만 여전히 느껴지는 강한 에너지

Blind tasting answer : BDM 17
밝은 가넷색의 와인이다. 코에서는 라즈베리와 블러드오랜지 그리고 은은한 라벤더가 주요하게 느껴지고 감초처럼 느껴지는 달큰한 오크향과 살짝의 발사믹의 정취가 지나간다. 숙성은 조금 진행된 것 같고 담배향이 끝에 남는다. 입에서 충분한 산도와 많은 양의 탄닌이 느껴지지만 오크의 영향때문인지 단단한 질감이 무뎌져있고 와인에 잘 녹아들어있다. 현대적으로 양조한 네비올로를 만나면 종종 산지오베제와 헷갈리곤 한다.

Well resolved but still there is a strong energy

Blind tasting answer : BDM 17
It is a bright garnet wine. In the nose, raspberries, blood orange, and soft lavender build the main aroma, and there is a sweet oak of licorice and a slight balsamic whiffed off. It is aged a little that tobbaco passed by at the end. There is good amount of acidity and a lot of tannin in your mouth, but maybe because of the oak, the firm tannin is rounded and well integrated into wine. Whenever I meet mordern style Nebbiolo, I used to confused it with Sangiovese.

M garnet
M+ aroma 
Lavender, Raspberry, Blood orange, Licorice, Valsamic, Tobacco

M+ flavor 
Dry / H acid / M++ tan / M+ alc / M+ body / M+ fin
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