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[와인시음] Elvio Cogno 'Bordini' Barbaresco 2019 - 엘비오 꼬뇨 '보르디니' 바르바레스코 2019 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Elvio Cogno 'Bordini' Barbaresco 2019 - 엘비오 꼬뇨 '보르디니' 바르바레스코 2019

소비치 2023. 8. 24. 09:16
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<Blind Tasting>

Elvio Cogno 'Bordini' Barbaresco 2019

엘비오 꼬뇨 '보르디니' 바르바레스코 2019

[Specification]

지역 : Italy / Piedmont / Barbaresco
종 : 100% Nebbiolo
알콜 : 14%
양조 : Wine making: in stainless steel, temperature-controlled, automatic pumping-over, post-fermentation maceration for 20 days with submerged cap / Aging: 12-14 months in large Slavonian oak barrels / Lysis: 60 days / Bottle aging: 6 months
내 점수 : 94 pts
평균가 : $63
재구매의사 : 6/10

[Tasting note]

단단한 구조에 담긴 우아한 향

Blind tasting answer : My wine
밝은 가넷색의 와인으로 은은한 장미향과 신 체리, 라즈베리의 과일풍미가 새콤하고 건조한 느낌으로 다가온다. 팔각과 삼나무의 시원한 느낌이 더해지고 아직은 많이 어리지만 약간의 흑향이 더해져있다. 입에서는 고운 입자의 탄닌이 상당히 존재감을 드러내며 높은 산도와 치열한 경쟁을 벌인다. 강건한 구조감에 밝은 베리향은 피니시로 길게 이어진다. 아직은 즐기기에 어린 모습을 보이지만 2-3년뒤라면 충분히 더 좋은 모습을 보일 듯 하다 

Beautiful aroma in firm structure

Blind tasting answer : My wine
It is a bright garnet-colored wine with a subtle rose, tart cherry, and raspberry that comes with a sour and dry nuance. The cool feeling of star anis and cedar is added, and although they are still very young, a little bit of earthiness is added. Fine tannine show considerable presence in the mouth and compete fiercely with high acidity. Bright and fresh berrys with a firm structure, leads to a long finish. It is still young to enjoy, but in two or three years, it will be better to enjoy

M garnet
M+ aroma 
Rose, tart cherry, raspberry, star anis, cedar, earth

M+ flavor 
Dry / H acid / H tan / M+ alc / M+ body / M+ fin
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