일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- winetasting
- 와인
- WSET
- 와인 시음
- Riesling
- 샤도네이
- 산지오베제
- 와인시음
- 블라인드 테이스팅
- 오블완
- 와인테이스팅
- Chenin Blanc
- 피노누아
- Sauvignon Blanc
- 샤르도네
- Wine study
- wine
- Chardonnay
- RVF
- 티스토리챌린지
- wine tasting
- Pinot Noir
- 와인공부
- 샴페인
- Nebbiolo
- WSET level 3
- 네비올로
- champagne
- 리슬링
- Sangiovese
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Gevrey Chambertin 2018 Romuald Valot - 즈브레 샹베르땅 2018 로말드 발로 본문
[와인시음] Gevrey Chambertin 2018 Romuald Valot - 즈브레 샹베르땅 2018 로말드 발로
소비치 2023. 2. 25. 13:23
<포도클럽 시음회>
Gevrey Chambertin 2018 Romuald Valot
즈브레 샹베르땅 2018 로말드 발로
[Specification]
지역 : France / Bourgogne / Cote du Nuits / Gevrey Chambertin
품종 : 100% Pinot Noir
알콜 : 13%
내 점수 : 92 pts
[Tasting note]
가벼우면서 무거운 와인
색은 옅은 루비색에서 가넷으로 익어가는 중이다. 향에서는 어두운 붉은 과실류의 향이 화사하게 펼쳐지고 약간의 장미꽃향도 있다. 오크는 과하지 않게 삼나무향이나 약간의 정향느낌만 나고, 젖은 낙엽의 풍미를 내며 잘 익어가고 있다. 향신료의 풍미가 살짝 있으면서 마지막을 살짝 조여주는 탄닌의 구조감도 갖추고 있다. 너무 무겁게 짜낸 느낌의 피노누아는 좋아하지 않지만 딱 이정도면 괜찮을 듯 하다.
It is a light but heavy wine.
The color is pale ruby to garnet. The aroma of dark red fruits spreads brilliantly at the nose, and it also has a slightly rose petal. The oak is not overwhelming the scene and there is some cedar and a touch of cloves. Note of wet fallen leaves shows that it is well aging. It has a slightly spicy flavor and has a tannin structure that lightly tightens the end. I don't like Pinot Noir, which feels too heavy, but I think it's okay if it's just this much.
M- ruby w/ brick change
M+ aroma
Red cherry, raspberry, some rose petal / cedar, cloves / wet leaves
M+ flavor
Dry / H acid / M tan w/ slight austere at the end palate / M alc / M body / M+ fin