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[와인시음] Marques de Caceres 'Gaudium' 2016 - 마르케스 데 까세레스 '가우디움' 2016 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Marques de Caceres 'Gaudium' 2016 - 마르케스 데 까세레스 '가우디움' 2016

소비치 2023. 3. 7. 01:47

Marques de Caceres 'Gaudium' 2016

마르케스 데 까세레스 '가우디움' 2016

[Specification]

지역 : Spain / Rioja DOCa
품종 : 95% Tempranillo, 5% Graciano
알콜 : 14.5%

양조 : 18-20 months in new French oak. AGEING IN BOTTLE 2 years minimum before release
내 점수 : 95 pts

[Tasting note]

리오하의 반전매력!!

처음 테이스팅을 했을 땐, 산뜻한 붉은 과실향과, 과하지 않은 바닐라풍미, 발사믹 식초, 가죽향이 토스카나 와인을 향해갔다. 그러나 한가지 걸리는 것이 탄닌이 입 앞쪽이 아닌 혀에 집중되어 까끌하게 남는 것이였다. 그 찝찝함을 덜지 못하고 산지오베제 베이스의 슈퍼투스칸을 콜했으나... 대 반전으로 리오하 템프라니요... 산도도 너무 좋고 과하지 않은 오크사용과 산뜻하고 농축된 붉은 과실풍미, 그리고 묵직한 바디감과 상대적으로 잘 녹아든 탄닌은 이날의 베스트 와인이였다.

Good wine tastes good even when you're young!

The first time I tasted it, vivid red fruit and the moderated amount of vanilla flavor, balsamic vinegar and leather flavor went towards Tuscany wine. However, one thing that got stuck was that the tannin remained focused on the tongue, not in front of the mouth. I couldn't solve it, so I just called Sangiovese based Super Tuscan... I can't believe it's a Rioja Tempranillo... The acidity is very good, delicate oak, the refreshing and concentrated red fruit flavor, and the relatively well-integrated tannin with its heavy body is amazing. It is the best wines of the day.

D ruby
H aroma
Violet, Black berry, red plumb, black cherry / chocolate, cedar, clove / leather, valsamic vinegar
M+ flavor
Dry / M+ acid / M+ tan (mainly on tongue) / H alc / F body / M+ fin

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