일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- Nebbiolo
- wine tasting
- 와인 시음
- 피노누아
- 네비올로
- 와인
- 블라인드 테이스팅
- Riesling
- RVF
- champagne
- winetasting
- 샤르도네
- 와인시음
- 와인공부
- 오블완
- 리슬링
- Sangiovese
- Sauvignon Blanc
- 산지오베제
- Wine study
- 티스토리챌린지
- 샴페인
- Chenin Blanc
- WSET level 3
- 와인테이스팅
- WSET
- 샤도네이
- Chardonnay
- wine
- Pinot Noir
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Domaine Marchand Grillot Gevrey Chambertin 1er Cru Petite Chapelle 2019 - 도멘 마샹 그리오 쥬브레 샹베르탱 프리미에 크뤼 쁘띠 샤펠 2019 본문
[와인시음] Domaine Marchand Grillot Gevrey Chambertin 1er Cru Petite Chapelle 2019 - 도멘 마샹 그리오 쥬브레 샹베르탱 프리미에 크뤼 쁘띠 샤펠 2019
소비치 2023. 5. 28. 15:42<포도클럽 시음회>
Domaine Marchand Grillot Gevrey Chambertin 1er Cru Petite Chapelle 2019
도멘 마샹 그리오 쥬브레 샹베르탱 프리미에 크뤼 쁘띠 샤펠 2019
[Specification]
지역 : France / Bourgogne / Cote du Nuits / Gevrey Chambertin / Petit Chapelle
품종 : 100% Pinot noir
알콜 : 12.5%
양조 : Punching down and pumping over follow each other depending on the vintage with a relatively long vatting period, on average 20 days with a maximum controlled temperature of 30°C. To rediscover the subtlety and finesse of this terroir, woodiness is less sought after. The aging is therefore done half in new barrels from the Bertranges forests and half in 2-year-old barrels, for an average of 16 months.
내 점수 : 94 pts
평균가 : $100
재구매의사 : 3/10
[Tasting note]
집중도 있는 베리!! 하지만 아직은 농축도만 있고 복합미가 없다
농축미 있는 진한 붉은 과일의 풍미가 먼저 다가오고 정향, 팔각, 감초의 시원하면서 달콤한 느낌의 향신료가 층을 이룬다. 숙성의 매력을 보여주기엔 와인이 힘이 넘친다. 줄기를 적극적으로 쓴 것 같지 않는 과일 직관적인 와인이다. 그렇기 때문에 아직 어리고 단순하다. 5-10년 숙성시킨다면 다른 모습을 보여줄 듯 하다. 하지만 지금은 맛있게 즐길 수 있는 와인인지는 의문이다
Concentrated berry flavor!! But there is only enrichment and no complexity!
The flavor of the rich red fruit comes first, and the cool and sweet spices of clove, star anis, and licorice form a layer. Wine is still powerful yet to show the charm of aging. It is a fruit forward wine that does not seem to have actively used stems. That is why it is still young and simple. If it is aged for 5-10 years, it will show a different appearance. But it is questionable whether it is a wine that can be enjoyed deliciously now.
M- ruby
M+ aroma
Rose, Cherry, Raspberry, Clove, Licorice, Star anis
M+ flavor
Dry / H acid / M+ tan / M alc / M+ body / M+ fin