Wines & Bones : 와인너드의 정형외과 안내서

[와인시음] Etienne Danteuille Meursault 2020 - 에티엔 단테유 뫼르소 2020 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Etienne Danteuille Meursault 2020 - 에티엔 단테유 뫼르소 2020

소비치 2023. 5. 27. 12:08
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<포도클럽 시음회>

Etienne Danteuille Meursault 2020

에티엔 단테유 뫼르소 2020

[Specification]

지역 :  France / Bourgogne / Cote de Beaune / Meursault

종 : 100% Chardonnay

알콜 : 13%  

내 점수 : 87 pts

평균가 : unknown

재구매의사 : 0/10

[Tasting note]

이름만 뫼르소

Meursault라는 이름을 달면 와인메이커들은 마치 참깨, 참기름의 고소한 풍미가 압도적이여야 할 것 같은 압박이 있나보다. 와인은 결국 포도로 만든 발효주고, 그렇다면 여러가지 과일과 꽃향이 가장 핵심이 되어야 한다고 생각한다. 그러나 이 와인은 약간의 복숭아풍미만 겨우 찾을 수 있고, 토스트, 산화된 버터, 헤이즐넛의 과일외 풍미만 가득했다. 그것도 고소한 느낌이 아니고 찌든 느낌의... 심지어 초반에는 잘 열리지도 않아서 풍미를 제대로 느낄 때 쯤에는 과일향은 거의 다 날아간 뒤였다. 이전에 마셔본 Francois Mikulski의 Meursault는 기존의 Meursault의 고정관념에서 벗어나 과실의 순수함을 한껏 살린 멋진와인이였던 것에 비해 이 와인은 너무 실망스럽다. 

Just the name, Meursault

With the name Meursault, wine makers might have pressure to overwhelm the savory flavor of sesame seeds and sesame oil. Wine is eventually alcohol made with grapes, and I think fruits and flower notes should be the most important. But this wine was full of only a little peach flavour, full of toast, oxidized butter, and hazelnut's. It's not savory, but it's a old feeling... Even in the beginning, it didn't open well, so by the time I felt the flavor properly, the fruit note was almost gone. Compared to Francois Mikulski's Meursault, which I've drunk before, which was a wonderful wine that took full advantage of the purity of fruit away from the stereotype of Meursault, this wine is so disappointing.

P lemon
M aroma
Peach, Toast, Oxidized butter, hazelnut
M+ flavor 
Dry / M acid / M alc / F body / M fin 

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