일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
- 블라인드 테이스팅
- 티스토리챌린지
- Chardonnay
- 샴페인
- 샤도네이
- 와인공부
- Sauvignon Blanc
- 오블완
- wine
- Nebbiolo
- 네비올로
- 와인 시음
- 와인테이스팅
- Wine study
- 산지오베제
- wine tasting
- WSET level 3
- 피노누아
- Pinot Noir
- 와인시음
- Chenin Blanc
- Riesling
- WSET
- champagne
- Sangiovese
- 와인
- RVF
- winetasting
- 샤르도네
- 리슬링
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Frantz Saumon 'Mineral Plus' Chenin Blanc 2019 - 프란츠 소우몬 '미네랄 플러스' 슈냉 블랑 2019 본문
[와인시음] Frantz Saumon 'Mineral Plus' Chenin Blanc 2019 - 프란츠 소우몬 '미네랄 플러스' 슈냉 블랑 2019
소비치 2023. 7. 19. 22:13<Blind Tasting>
Frantz Saumon 'Mineral Plus' Chenin Blanc 2019
프란츠 소우몬 '미네랄 플러스' 슈냉 블랑 2019
[Specification]
지역 : Fracne / Loire Valley / Montlouis-Sur-Loire AOC
품종 : 100% Chenin Blanc
알콜 : 13.5%
양조 : He has always practiced organic/biodynamic agriculture and raises his wines in a variety of fiberglass and stainless steel tanks as well as wood vessels of different sizes.
내 점수 : 92 pts
평균가 : $38
재구매의사 : 8/10
[Tasting note]
빵내음이 가득한 슈냉블랑
My answer : Loire chenin blanc
레몬제스트, 노란사과의 과일에 구수한 빵향이 가득하게 담겨있고 피니쉬에 젖은 돌과 끝에서의 약간의 휘발성향, 캐모마일등이 느껴진다. 입에서 산도가 매우 좋고 피니쉬는 짭짤하게 깔끔하게 떨어진다. 슈냉블랑의 매력을 효모내음과 루아르의 정취를 담아 잘 만들어낸 와인이다. 너무 멋진 와인이다!!
Wine maker who always surprise me with the grape variety 'Garganega'
My answer : Loire chenin blanc
The lemon zest and yellow apple fruit are layered by thick note of brioche, and also there is wet stones, a little volatility from the edges, chamomile at the finish. The acidity is very good at the mouth, and the finish is clean with some saliness. This wine shows beauty of Chenin Blanc with yeast aroma Loire finger print. It's a very nice wine!!
M- lemon
M+ aroma
Lemon zest, yellow apple, chamomile, wet wool, brioche, wet stone
M flavor
Dry / H acid / M+ alc / M body / M fin