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Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Bodegas Ateca 'Atteca Armas' 2018 - 보데가 아테카 '아떼카 아르마스' 2018 본문
[와인시음] Bodegas Ateca 'Atteca Armas' 2018 - 보데가 아테카 '아떼카 아르마스' 2018
소비치 2023. 7. 21. 14:01<Blind Tasting>
Bodegas Ateca 'Atteca Armas' 2017
보데가 아테카 '아떼카 아르마스' 2017
[Specification]
지역 : Spain / Aragon / Catalayud DO
품종 : 100% Garnacha
알콜 : 16%
양조 : 18M French Oak
내 점수 : 91 pts
평균가 : $43
재구매의사 : 3/10
[Tasting note]
너가 정말 가르나차?
My answer : My wine
스페인 가르나차가 궁금해서 구매해본 와인이다. 색은 가르나차 치고 정말 짙고 과일은 검붉은 뉘앙스를 보였다. 과실의 힘도 강하지만 그에 걸맞게 오크도 충분히 써서 강대강의 대결을 보여주는 듯 하다. 입에서는 산도가 꽤 좋으며 파우더같은 탄닌의 질감이 특징을 부여하고 피니쉬는 달큰한 오크와 알콜의 열감이 이끌어간다. 대부분 사람들이 아메리칸 오크로 숙성한 템프라니요를 이야기했고 나도 동의한다. 가르나차의 표본을 본 것 같지는 않으나 꽤 맛있는 와인을 맛보긴 했다.
Garnacha, for real?
My answer : My wine
I bought this wine because I was curious about Spain Garnacha wine. The color is really dark, and the fruits showed a dark red nuance. The fruit is condensed, but it seems that the oak is used enough to show the strong tensioned balance between oak and fruits. The acidity is quite good in the mouth, and the powder-like texture of tannin gives it a characteristic, and the finish is guided by the warm and sweet flavor of oak and alcohol. Most people at the blind tasting session called tempranillo aged in American oak, and I agree. I didn't find the typical character of garnacha, but I tasted some pretty good wine.
M+ ruby
M+ aroma
Dry Black cherry, Dry Black Plum, Milk chocolate, Clove, Hint of Earth
M+ flavor
Dry / M+ acid / M+ tan (powdery) / H alc / F body / M+ fin