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[와인시음] Bruno Giacosa Barbera d'Alba 2019 - 브루노 지아코사 바르베라 달바 2019 본문

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[와인시음] Bruno Giacosa Barbera d'Alba 2019 - 브루노 지아코사 바르베라 달바 2019

소비치 2023. 7. 26. 11:42
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Bruno Giacosa Barbera d'Alba 2019

브루노 지아코사 바르베라 달바 2019 

[Specification]

지역 : Italy / Piedmont / Alba

종 : 100% Barbera
알콜 : 14.5%

양조 : Fermentation and maceration - 15 days in stainless steel vats / Malolactic fermentation - completely developed /  Refinement - 14 months in oak

내 점수 : 90 pts

평균가 : $36

재구매의사 : 5/10

[Tasting note]

피자와 페어링이 환상적!!

신선한 검붉은 과일 풍미에 약간의 타임이 더해져있고 오크는 삼나무풍미로 희미하고 은은하다. 입에서 산도가 좋으면서 탄닌이 적어 신선한 느낌을 주고 과일풍미와 산도가 피니쉬를 형성한다. 바르베라가 주로 과실풍미 위주로 만들어지고 산도가 높으면서 탄닌이 강하지않아 토마토 소스기반의 피자와 조합이 좋다. 특히 뉴욕스타일의 피자보다 나폴리 스타일의 재료의 밸런스와 맛을 잘 살린 피자라면 더 좋을 것 이다.

Pairing with pizza is fantastic!!

A little thyme has been added to the flavor of fresh red-black fruit, and the oak is faint and subtle with the flavor of cedar. It gives a fresh feeling with good acidity and low tannin in the mouth. Fruits and acidity lead the finish. Barbera is fruit foward wine and goes well with tomato sauce based pizza since it has high in acidity and does not have strong tannin. Especially, it will be perfect with the Napoli style pizza which is balanced and shows charm of ingredient than New York style pizza

M aroma
Fresh Cherry, black berry, thyme, hint of cedar
M flavor
Dry / M+ acid / M tan / M+ alc / M+ body / M fin \

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