일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- 와인
- RVF
- 산지오베제
- 샴페인
- champagne
- Nebbiolo
- wine tips
- 리슬링
- BYOB
- 샤르도네
- WSET level 3
- 네비올로
- 와인시음
- 샤도네이
- WSET LEVEL 2
- 와인테이스팅
- winetasting
- 와인공부
- WSET
- wine tasting
- Sangiovese
- wine
- Chardonnay
- Wine study
- 피노누아
- 와인 시음
- 블라인드 테이스팅
- Pinot Noir
- Riesling
- 티스토리챌린지
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Philipponnat Royale Réserve Non Dosé NV - 필리뽀낫 로얄 리저브 논 도즈 NV 본문
[와인시음] Philipponnat Royale Réserve Non Dosé NV - 필리뽀낫 로얄 리저브 논 도즈 NV
소비치 2023. 8. 22. 23:35
<Blind Tasting>
Philipponnat Royale Réserve Non Dosé NV
필리뽀낫 로얄 리저브 논 도즈 NV
[Specification]
지역 : France / Champagne
품종 : 65% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 5% Pinot Meunier
알콜 : 12%
양조 : First press juice of mainly Grand and Premier Crus grapes from the heart of the Champagne wine-growing area. 20% to 30% of reserve wines are aged in wooden barrels using the solera system to incorporate older wines without losing freshness. Vinified using traditional methods to avoid premature oxidation. Partial malolactic fermentation and reserve wines aged in casks to allow the aromas to develop complexity. Undosed (0 g/litre) to reveal the wine's full character and purity. Aged on the lees in the House’s cellars at a constant temperature of 12°C for three years, far longer than the legal minimum requirement of 15 months
내 점수 : 92 pts
평균가 : $45
재구매의사 : 5/10
[Tasting note]
묵직함과 더불어 은은한 꽃향이 매력적인...!
Blind tasting answer : My wine
노란 사과와 배의 열매과일이 잘 익은 풍미를 보여주면서도 은은한 흰꽃향이 매력이 있다. 고소한 브리오슈가 4년의 병숙성기간 만큼 선명하게 다가온다. 산도도 잘 살아있으면서 입에서 질감과 바디감이 존재감을 드러낸다. 피니쉬도 은은하다
Concentrated and floral..!
Blind tasting answer : My wine
The ripe yellow apple and pear with white blossom is attractive. The savory brioche comes as clear as it is on bottle for 4 years. The acidity is also fresh and the texture and body show their presence in the mouth. The finish is also subtle
M- Lemon Gold
M+ aroma
White blossom, yellow apple, pear, lemon, brioche, cream
M+ flavor
Dry / H acid / M alc / M+ body / M fin