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[와인시음] By Farr 'Farrside' Pinot Noir 2017 - 바이 파 '파사이드' 피노누아 2017 본문

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[와인시음] By Farr 'Farrside' Pinot Noir 2017 - 바이 파 '파사이드' 피노누아 2017

소비치 2023. 8. 23. 12:03
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<Blind Tasting>

By Farr 'Farrside' Pinot Noir 2017

파사이드 바이 파 피노누아 2017

 

[Specification]

지역 : Australia / Victoria / Geelong
종 : 100% Pinot noir
알콜 : 13.5%
양조 : The fruit is hand-picked and sorted in the vineyard, then fermented in an open-top fermenter. Between 40 to 50 per cent of the fruit will be stemmed and then cold soaked for four days. We use only the natural yeast for the fermentation process, which takes roughly 12 days. Grape-stomping (known as pigeage) will occur two to three times a day depending on the amount of extraction required, and the wine is then placed in 50 to 60 per cent new Allier barrels by gravity. It is racked by gas after secondary fermentation, then again at 18 months to be bottled.
내 점수 : 94 pts
평균가 : $78
재구매의사 : 7/10

 

[Tasting note]

"두꺼운 벨벳 가운을 입은듯한 중후한 매력"

Blind tasting answer : My wine
진하고 농축도 있는 블랙베리와 다크체리의 강렬한 과일향과 그에 상응하는 달큰한 오크의 감초향과 줄기풍미가 향의 층을 이루고 있으며, 숲바닥의 숙성미가 이제 갓 드러나고 있는 느낌이다. 입에서는 농축도 있는 검은 베리류의 과일향이 엄청난 힘을 보여주고 탄닌과 산도가 굵직한 구조를 형성해준다. 섬세하고 우아한 스타일은 아니지만 중후한 매력을 뽐내는 와인이다.

Muscular wine with thick velvet gown

Blind tasting answer : My wine
The strong and concentrated notes of rich & ripe blackberry and dark cherry balanced by sweet oak of licorice and stalky flavor form a layer of bouquet, and the tertiary flavor of the forest floor seems to be just being developed. In the mouth, concentrated black berries shows tremendous power and tannin and acidity form a firm structure. It is not a delicate and elegant style, but it is a muscular wine that shows off its charm.

M ruby
M+ aroma 
Violet, blackberry, dark cherry, licorice, nutmeg, forest floor, earth

M+ flavor 
Dry / M++ acid / M+ tan / M alc / M+ body / M+ fin

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