일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- Sangiovese
- BYOB
- 와인공부
- Chardonnay
- 네비올로
- Riesling
- Nebbiolo
- winetasting
- 와인 시음
- 블라인드 테이스팅
- WSET
- wine tasting
- 와인시음
- WSET level 3
- WSET LEVEL 2
- 샤도네이
- 피노누아
- 리슬링
- wine
- 와인
- 와인테이스팅
- RVF
- Wine study
- wine tips
- 산지오베제
- champagne
- 샤르도네
- 티스토리챌린지
- Pinot Noir
- 샴페인
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Chateau Leoville Poyferre 2017 - 샤또 레오빌 포이페레 2017 본문
[와인시음] Chateau Leoville Poyferre 2017 - 샤또 레오빌 포이페레 2017
소비치 2023. 2. 6. 11:45Chateau Leoville Poyferre 2017
샤또 레오빌 포이페레 2017
Over $100 BYOB wine party
지역 : France / Bordeaux / Haut-Medoc / Saint Julien
품종 : 68% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 3% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot
알콜 : 13%
양조 : Our wines are aged exclusively in French oak barrels for 18 months. Particular care is taken in the choice of our barrels to obtain subtle oak aromas in harmony with the Léoville Poyferré style.
평론가 점수 : JS95 WE95 RP94 WS93
내 점수 : 94 pts
"역시 원조는 보르도"
정말 잘 익은 피라진이 은은한 민트향으로 기분좋게 퍼지며, 빵굽는 향과 함께 블랙베리, 검은 체리 풍미에 삼나무, 감초등의 오크풍미가 진득하게 올라온다. 산도도 좋고 탄닌이 정말 풍부하면서 잘 녹아들었다는 말이 딱 어울리는 와인이다. 피니쉬도 길게 이어지는 것이 오늘의 단연 베스트
"OG Bordeaux blending is from BORDEAUX"
Well riped pyrazine is like gorgeous mint. Blackberry, blackcherry, with brioche, cedar, licorice is concentrated and powerful. Good amount of acidity with rich and perfectly intergrated tannin feel almost like silk. Also it is long runner. My best wine for BYOB
Deep Ruby
M+ aroma
Blackberry, black currant, mint / cedar, licorice, brioche / tobacco
H flavor
Dry / M+ acid / H tan / M alc / F body / L fin