일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Tags
- 와인
- wine
- RVF
- 네비올로
- 와인 시음
- Sauvignon Blanc
- Sangiovese
- 오블완
- wine tasting
- WSET
- Pinot Noir
- 산지오베제
- 샤르도네
- WSET level 3
- 와인공부
- 샴페인
- 샤도네이
- 리슬링
- Wine study
- winetasting
- Nebbiolo
- Chenin Blanc
- 와인시음
- 피노누아
- Riesling
- champagne
- 티스토리챌린지
- Chardonnay
- 와인테이스팅
- 블라인드 테이스팅
Archives
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Chateau Cos d'Estournel 2013 - 샤토 코스 데스투르넬 2013 본문
Wine & More/Wine tasting
[와인시음] Chateau Cos d'Estournel 2013 - 샤토 코스 데스투르넬 2013
소비치 2023. 4. 6. 00:42반응형
<Blind Tasting>
Chateau Cos d'Estournel 2013
샤토 코스 데스투르넬 2013
[Specification]
지역 : France / Bordeaux / Haut Medoc / Saint-Estephe
품종 : 78% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot & 2% Cabernet Franc
알콜 : 13%
내 점수 : 93 pts
[Tasting note]
BDM인줄....
약하게 느껴지는 VA, 검붉은 베리류의 느낌, 높은 산도, 꽤나 있는 구조감... 이때는 취기가 올라와 정확한 테이스팅은 어려웠지만 너무 익숙한 뉘앙스에 손쉽게 BDM을 콜하고 말았다. 함께하던 다른 분이 피라진이 분명 있다고 하여 다시 정신차리고 맡아보니 희미하게 느껴졌다. 끝까지 집중하자... 다음엔 스핏팅을 해야하나???
I thought it was BDM...
IWeak feeling VA, dark red berries, high acidity, quite a large structure... At this time, it was difficult to taste accurately due to the drunkenness, but BDM was easily called due to the nuance that was too familiar. Another person I was with said that there was definitely pyrazine, so when I smelled it again, I felt faint pyrazine. Let's focus until the end... Should I do a spitting next time???
D ruby
P aroma
Black cherry, Black berry, Black plum, mint, licorice, clove, coffee, leather
M+ flavor
Dry / H acid / H tan / M alc / M+ body / M+ fin
반응형