일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- wine tips
- 와인
- Chardonnay
- Nebbiolo
- 샤르도네
- 리슬링
- 와인 시음
- 네비올로
- 샴페인
- 샤도네이
- BYOB
- Pinot Noir
- 와인테이스팅
- Riesling
- WSET LEVEL 2
- wine
- winetasting
- 블라인드 테이스팅
- WSET level 3
- WSET
- Wine study
- wine tasting
- Sangiovese
- 티스토리챌린지
- champagne
- 와인시음
- 피노누아
- 산지오베제
- 와인공부
- RVF
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Tenuta Cucco Langhe Nebbiolo 2020 - 테누타 쿠코 랑게 네비올로 2020 본문
[와인시음] Tenuta Cucco Langhe Nebbiolo 2020 - 테누타 쿠코 랑게 네비올로 2020
소비치 2023. 6. 21. 02:59<네비올로 합정 '올빼미 시음회'>
Tenuta Cucco Langhe Nebbiolo 2020
테누타 쿠코 랑게 네비올로 2020
[Specification]
지역 : Italy / Piedmont / Langhe
품종 : 100% Nebbiolo
알콜 : 13.5%
양식 : The freshly harvested grapes are destemmed, gently crushed and placed in vats to ferment at 24 °C for 4 days to better extract the primary aromas characteristic of Nebbiolo. This is followed by white fermentation (without skins) at a temperature of 22 °C. Once fermentation is complete, racking follows and after a few racking operations, malolactic fermentation takes place.
내 점수 : 92 pts
평균가 : $16
재구매의사 : 7/10
[Tasting note]
선선한 느낌의 밝은 네비올로
밝고 선선한 느낌의 라즈베리, 레드체리등의 붉은 과일과 약간의 장미향에 알맞은 정도의 오크향이 가해져있다. 피니쉬에서는 약간의 흙향도 느껴진다. 입에서는 산도와 탄닌이 높아 단단한 구조감을 이루지만 마시기 힘든 정도는 아니다. 어느정도 무게감을 형성해주고 피니쉬를 이끌어간다. 좋아하는 스타일의 네비올로로 즐겁게 마셨다. 저렴하게 유통된다면 얼마든지 자주 구매할 것 같다
It's a fresh bright Nebbiolo
Red fruits such as bright and cool raspberries and red cherries are added with an okay level of oak nuance and some roses. At the finish, I could feel a little bit of earth. At the palate, acidity and tannin are high and have a hard structure, but it is not difficult to drink. It forms some weight and leads the finish. I enjoyed drinking this wine which is favorite style of Nebbiolo. I'd like to buy this more if it is valuable price range
M ruby
M aroma
Rose, Raspberry, Red cherry, clove, earth
M flavor
Dry / H acid / H tan / M alc / M+ body / M+ fin
'Wine & More > Wine tasting' 카테고리의 다른 글
[와인시음] Gianni Voerzio Martini Barolo 2018 - 지아니 보에르지오 마르티니 바롤로 2018 (0) | 2023.06.22 |
---|---|
[와인시음] Tenuta Cucco Barolo Serralunga d'Alba 2017 - 테누타 쿠코 바롤로 세라룽가 달바 2017 (0) | 2023.06.21 |
[와인시음] Boffa Barbaresco 2018 - 보파 바르바레스코 2018 (0) | 2023.06.20 |
[와인시음] Boffa Na Mira 2018 - 보파 나 미라 2018 (0) | 2023.06.20 |
[와인시음] Matteo Correggia Roero DOCG 2018 - 마테오 코레지아 로에로 DOCG 2018 (0) | 2023.06.19 |