Wines & Bones : 와인너드의 정형외과 안내서

[와인시음] Gianni Voerzio Martini Barolo 2018 - 지아니 보에르지오 마르티니 바롤로 2018 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Gianni Voerzio Martini Barolo 2018 - 지아니 보에르지오 마르티니 바롤로 2018

소비치 2023. 6. 22. 00:18
반응형

<네비올로 합정 '올빼미 시음회'>

Gianni Voerzio Martini Barolo 2018

지아니 보에르지오 마르티니 바롤로 2018

[Specification]

지역 : Italy / Piedmont / Barolo

종 : 100% Nebbiolo

알콜 : 14%

양조 :  A wine of marked youthful exuberance, left to age for 24 months in traditional 25-hectolitre barrels where the maturing process brings out it’s elegance. It then sits in bottles for another 12 months. 

내 점수 : 88 pts

평균가 : $47

재구매의사 : 0/10

[Tasting note]

사촌 보에르지오의 명성을 따라가려다가 오히려 망쳐버린...

사촌 Voerzio의 명성을 따라가려 했던건가... 네비올로의 우아함은 다 잃어버리고 지나치게 완숙되어 검붉은 과일류의 뉘앙스를 보여주고 감초, 커피, 토스트의 강렬한 오크향과 밸런스가 잘 맞지 않는 모습을 보인다. 그렇다고 탄닌을 잘 녹여낸것도 아니고 산도가 그를 받쳐주지도 않는다. 이름만 바롤로이다. 이 생산자는 나파밸리로 보내야한다.

Someone tried to keep up with my cousin Voerzio's reputation, but instead he ruined it......

Trying to follow the fame of his cousin Voerzio...Nabbiolo loses all grace, shows an overripe, dark red fruit nuance, and shows a strong oak note of licorice, coffee and toast that doesn't balance well. That doesn't mean its tannin well integrated, nor its acidity support the scene. The name Barolo is not for this wine. This producer must be sent to Napa Valley.

M+ ruby
M+ aroma
Black cherry, prune, licorice, coffee, toast, earth
M+ flavor
Dry / M+ acid / H tan / M alc / M+ body / M+ fin

Photo by 'Rockher' (네이버 블로그 '와인 한 잔, 세상 한 모금')

 

반응형