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Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Ruinart Brut Blanc de Blancs - 루이나 브륏 블랑 드 블랑 본문
Ruinart Brut Blanc de Blancs
루이나 브륏 블랑 드 블랑
[Specification]
지역 : France / Champagne
품종 : 100% Chardonnay
알콜 : 12.5%
양조 : Ruinart uses the méthode champenoise for their champagne production. The non-vintage Blanc de Blancs is composed of 100% Chardonnay primarily from Premier Crus of the Cote des Blancs and the Montagne de Reims vineyards. Ruinart uses the pneumatic press instead of the traditional champagne press to protect from oxidation. They also incorporate inert nitrogen gas at every stage of production. Vinification is only in stainless steel. Ruinart Blanc de Blancs undergoes full malolactic fermentation. The House relies exclusively on gyropalates rather than hand riddling. Ruinart Blanc de Blancs is bottled in clear glass to highlight the color. Bottles should be stored away from any light sources. Aged 2 or more years on the lees. The dosage typically ranges from 8 to 9 grams per liter.
내 점수 : 93 pts
평균가 : $98
재구매의사 : 7/10
[Tasting note]
섬세하고 우아한 와인!!
중간 레몬색의 와인으로, 매캐한 연기같은 리덕션 풍미가 처음 다가왔다. 약간의 스월링을 통해 옅은 안개가 걷히면, 레몬, 신선한 사과의 청아한 과일풍미가 드러난다. 과일풍미가 사그러들때 쯤, 브리오슈향이 은은하게 퍼진다. 입에서는 산도가 엄청나게 신선하면서도 부드러운 질감이 인상적이다. 피니쉬에서는 브리오슈풍미가 남아 복합미를 더한다.
Delicate and elegant wine!!
It's the first time I've had a pungent smoke-like reductive flavor of medium lemon wine. When the diffuse smoke clears through a little swirl, the clear fruit flavor of lemons and crisp apples appears. When the flavor of the fruit becomes lighter, the aroma of brioche spreads slightly. The acidity at the mouth is very fresh but the creamy texture is impressive. A brioche flavor leads the finish adding complexity.
M- lemon
M+ aroma
Acacia, Lemon, Fresh apple, Citrus Zest, Brioche, Smoke
M+ flavor
Dry / H acid / M- alc / M body / M+ fin