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[와인시음] Andre Clouet Un Jour de 1911... Brut - 앙드레 끌루에 엉 주르 드 1911... 브륏 본문

Wine & More/Wine tasting

[와인시음] Andre Clouet Un Jour de 1911... Brut - 앙드레 끌루에 엉 주르 드 1911... 브륏

소비치 2023. 9. 2. 13:36
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Andre Clouet Un Jour de 1911... Brut

앙드레 끌루에 엉 주르 드 1911... 브륏

[Specification]

지역 : France / Champagne / Montagne de Reims / Grand cru 'Bouzy'
종 : 100% Pinot Noir
알콜 : 12%
양조 : The grapes are pressed in a traditional press and undergo alcoholic and malolactic fermentation at 16-18°C. The champagne is cold-stabilized and then aged on its lie for six years. Remuage and dégorgement done manually.
내 점수 : 93 pts
평균가 : $89
재구매의사 : 6/10

[Tasting note]

원투 펀치~

중간 금색의 와인으로 섬세하고 풍성한 거품을 보여준다. 향은 진한 구운 사과와 자두의 느낌으로 쥬시하고 묵직하게 다가오고, 토스트, 아몬드, 매캐한 연기풍미가 꽤나 진하게 느껴진다. 입에서는 산도가 생기를 부여하면서도 묵직한 바디감이 존재감을 드러낸다. 토스트와 아몬드의 고소한 풍미가 피니쉬를 이끌어간다. 분명 펀치력은 확실한 와인이지만 우아한 매력은 찾아보기 힘들다.

Heavy Punch!!

It is a medium-gold wine that shows delicate and rich bubbles. The first note is rich baked apple and plum and the flavor of toast, almonds, and pungent smoke is also quite strong. The acidity give liveliness at the palate, but it definitly shows full weight. The savory flavor of toast and almonds leads to the finish. The wine has a good punching power, but it doesn't show delicacy

M- gold
M+ aroma
Lemon curd, baked apple, plum, toast, almond, smoke

M+ flavor
Dry / M++ acid / M alc / M+ body / M+ fin
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