일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- winetasting
- 와인시음
- Sangiovese
- 리슬링
- WSET LEVEL 2
- champagne
- 샤도네이
- 와인테이스팅
- 샤르도네
- 샴페인
- 네비올로
- wine
- Wine study
- Chardonnay
- 와인공부
- 와인
- WSET level 3
- wine tips
- RVF
- BYOB
- Riesling
- Pinot Noir
- 피노누아
- 산지오베제
- wine tasting
- Nebbiolo
- WSET
- 와인 시음
- 블라인드 테이스팅
- 티스토리챌린지
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Ktima Gerovassiliou Single Vineyard Malagousia PGI Epanomi 2021 - 크티마 게로바실리우 싱글 빈야드 말라구지아 PGI 에파노미 2021 본문
[와인시음] Ktima Gerovassiliou Single Vineyard Malagousia PGI Epanomi 2021 - 크티마 게로바실리우 싱글 빈야드 말라구지아 PGI 에파노미 2021
소비치 2023. 3. 17. 10:06
Ktima Gerovassiliou Single Vineyard Malagousia PGI Epanomi 2021
크티마 게로바실리우 싱글 빈야드 말라구지아 PGI 에파노미 2021
[Specification]
지역 : Greece / Macedonia / Thessaloniki
품종 : 100% Malagousia
알콜 : 13.5%
양조 : Following skin contact in cold, vinification is carried out in stainless steel tanks at 18 °C, while some is vinified in French oak barrels. The wine is left with its lees for a number of months to gain structure and body.
내 점수 : 90 pts
[Tasting note]
뉴질랜드 소비뇽블랑과 닮은 너...
색은 생생한 개나리색이다. 향에서는 허니서클향이 마치 향수 뿌린듯이 나고, 자몽, 복숭아의 상큼달콤한 과실의 향이 이어진다. 이후에는 살짝의 풀내음도 느껴지는 듯 하다. 노즈만 봐서는 뉴질랜드 소비뇽블랑의 아성을 깰 수 있을 것만 같다. 그러나... 입에서는 산도가 좀 아쉽고 피니쉬가 깔끔하게 떨어진다. 코에서는 93점 입에서는 87점
Very similar with NZ Sauvignon Blanc but more aromatic wine
The color is vivid yellow. The aroma of honey suckle smells like perfume, followed by the scent of fresh & sweet fruits of grapefruit and peach. After that, a hint of grass followed. Nose alone seems to be able to break the strong reputation of Sauvignon Blanc in New Zealand. But... the acidity is a bit disappointing in the mouth and the finish falls off neatly. 93 points for the nose and 87 points for the mouth
M yellow lemon
M+ aroma
Honey suckle, grapefruit, lemon, yellow apple, grass
M flavor
Dry / M+ acid / M alc / M body / M fin