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[와인시음] Champagne Pommery Brut Royal - 샴페인 뽀므리 브뤼 로얄

소비치 2023. 3. 21. 22:52
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Champagne Pommery Brut Royal

샴페인 뽀므리 브뤼 로얄

[Specification]

지역 : France / Champagne
품종 : 34% Chardonnay, 33% Pinot Meunier, 33% Pinot Noir
알콜 : 12.5%
내 점수 : 90 pts

[Tasting note]

모나지 않게 평범하지만, 그 때문에 좋다

NV의 NM 샴페인간에는 큰 격차를 느끼긴 어렵다. 누군가는 섬세함을 추구하고 누군가는 구조감이나 과실감을 추구한다. 2-3년간의 lees숙성에서 오는 딱 적당한 정도의 고소함과 신선한 시트러스, 사과등의 풍미는 누가 마셔도 직관적으로 맛있는 와인이다. 기본급 샴페인을 마시면 큰 기대는 안하지만 절대 실패하지 않는 안정감이 있다. 이 와인도 집착적인 1:1:1의 블랜딩 비율에서 보여주듯 섬세한 버블을 타고 올라오는 레몬, 노란사과, 배, 크림, 빵의 풍미와 기분좋은 산도, 약간의 유질감, 입에서 우아하게 부서지는 거품, 엄청나게 큰 펀치를 주지는 않지만 은은하게 사라져가는 피니쉬까지 있다. 

Basic and standard, but it's nice because of that.

It's hard to feel a big gap between NV NM Champagne. Some seek delicacy, others seek a structure or fruitiness. The just the right amount of creaminess and bread note which come from 2-3 years of lees contact, with fresh citrus, and apple flavor is intuitively delicious wine for anyone to drink. If you drink basic champagne, you don't expect much, but there is a belief that you never fail. This wine also has lemon, yellow apple, pear, cream, bread flavor and pleasant acidity that comes up in delicate bubbles, some oiliness, foam that breaks gracefully in the mouth, and even finishes that don't give a huge punch but diminish softly.

P lemon
M+ aroma
레몬, 사과, 배, 아카시아 / 빵, 크림
M+ flavor
Dry / H acid / M alc / M body / M fin / Creamy mouthfeel
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