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[와인시음] Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2018 - 도멘 뱅상 & 프라수아 주아 샤샤뉴 몽라쉐 V.V 2018 본문

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[와인시음] Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2018 - 도멘 뱅상 & 프라수아 주아 샤샤뉴 몽라쉐 V.V 2018

소비치 2023. 3. 23. 23:15
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<Blind Tasting>

Domaine Vincent & Francois Jouard Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2018

도멘 뱅상 & 프라수아 주아 샤샤뉴 몽라쉐 V.V 2018

[Specification]

지역 : France / Bourgogne / Chassagne-Montrachet
품종 : 100% Chardonnay
알콜 : 13.5%

내 점수 : 91 pts

[Tasting note]

꽤나 절제된 스타일... 그러나 과실의 힘이 아쉽다

잘 익은 복숭아, 멜론, 레몬, 노란 사과, 약간의 린든꽃, 은은한 크림, 빵, 토스트, 살짝의 아몬드향은 샤르도네를 바로 떠올리게 했다. 입에서는 산도가 잘 살아있고 밸런스 좋게 지역이 어디일까... 오크가 분명히 있지만 과하지 않다. 과실은 많이 익은 느낌은 아니지만 그렇다고 청사과의 뉘앙스를 보이지는 않는다. 샤블리 프리미에 크뤼일까? 푸이 퓌세일까? 오크를 썼다는 것은 최소한 샤블리 1er cru 이상일 텐데 샤블리 치고 꽤 익은 느낌이고, 완숙도가 좋은 그랑크뤼라고 하기엔 향의 발산력이 부족하다. 마콩이라고 하기엔 산도가 너무 잘 살아있고 과실이 많이 익지 않았으며 특유의 진득한 유질감도 없다. 결국 코트 도르의 빌라주를 콜... 정답이다!

It's quite an delicate style. But the power of fruit is slightly weaker than my expectation

The ripe peaches, melons, lemons, yellow apples, some linden flowers, subtle cream, bread, toast, and a little almond nose immediately reminded me of Chardonnay. The acidity is alive and well in the mouth with good balance. Where is the area. There is definitely an oak, but it is not too much. Fruits don't feel ripe, but they don't show the nuance of green apple. Is it Chablis Premiere cru? Is it Pouilly Fuisse? The use of oak means that it is at least Chablis 1er cru level, but it feels quite ripe for Chablis, and the aroma is not enough to be called a Chablis Grand cru with good ripeness. The acidity is too well alive to be called Macon, and also the fruit is not ripe, and there is no unique richness which are typical Macon blanc. I finally called Cote d'Or Villages. That's the answer!

P lemon
M aroma
Yellow apple, Peach, Lemon, Melon / Cream, Bread, Toast / Almond
M flavor
Dry / M+ acid / M alc / M body / M+ fin

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