일 | 월 | 화 | 수 | 목 | 금 | 토 |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Tags
- 와인 시음
- 티스토리챌린지
- Chardonnay
- wine
- 와인테이스팅
- 오블완
- 와인공부
- WSET
- 피노누아
- 와인
- champagne
- Wine study
- Pinot Noir
- WSET level 3
- 샤르도네
- Nebbiolo
- RVF
- winetasting
- Riesling
- wine tasting
- 와인시음
- 샤도네이
- 리슬링
- Chenin Blanc
- Sangiovese
- Sauvignon Blanc
- 샴페인
- 산지오베제
- 블라인드 테이스팅
- 네비올로
Archives
- Today
- Total
Wines & Bones : 소비치의 와인 그리고 정형외과 안내서
[와인시음] Domaine F. Jaubert 100% C 2020 - 도멘 F. 주베르트 100% C 2020 본문
Wine & More/Wine tasting
[와인시음] Domaine F. Jaubert 100% C 2020 - 도멘 F. 주베르트 100% C 2020
소비치 2023. 6. 26. 08:55반응형
Domaine F. Jaubert 100% C 2020
도멘 F. 주베르트 100% C 2020
[Specification]
지역 : France / Langeudoc / Cote Catalanes
품종 : 100% Carignan
알콜 : 13%
양조 : Vendanga scratched; fermentation without yeast added; Four weeks of maceration.
내 점수 : 87 pts
평균가 : $15
재구매의사 : 3/10
[Tasting note]
육고기의 철분향이 가득하고 쥬시한 까리냥!
블루베리, 검은 자두의 풍미가 있지만 그보다 먼저 다가오는건 육고기의 비릿한 철분향이다. 약간의 후추향 까지 더해져있어, 마치 블루베리 소스를 얹은 육회요리를 맛보는 듯 하다. 산도와 탄닌도 꽤나 있지만 설익은 느낌이 난다. 과일풍미는 많이 느껴지는 편은 아니라 호감이 가지는 않는다. 다만 까리냥이라는 품종을 잘 알아볼 수 있는 기회가 되어 좋았다.
It's full of the irony meat, and it's juicy!!
It has the flavor of blueberries and black plums, but what comes before it is the iron note of meat. With the added aroma of pepper, I could taste raw beef plate with blueberry sauce. It has considerable acidity and tannin, but it feels unriped. I could not feel lots of fruit. However, it was a good opportunity to examine the variety called Carignan
M ruby
M aroma
Blue berry, Black plum, game, iron
M flavor
Dry / M+ acid / M+ tan / M alc / M body / M fin
반응형